Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Briochebroodje
50 gram
Gesneden rodekool
½ stuk(s)
Appel
½ stuk(s)
Ui
2 plak(ken)
Ontbijtspek
1 stuk(s)
Wildzwijnburger
40 gram
Cranberrychutney
25 gram
Blauwekaasblokjes
30 gram
Rucola en veldsla
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Witte balsamicoazijn
¼ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
½ el
Honing
½ el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frietjes van ½ tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de frieten 30 - 40 minuten in de oven. Schep ze halverwege om. Bak de brioche broodjes de laatste 2 - 3 minuten mee.
Hak de gesneden rodekool fijn. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd per persoon 2 dunne plakjes van de appel en snijd de overige appel in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 1/2 el honing met peper en zout.
Voeg de rodekool en de appel toe aan de saladekom. Schep goed om en laat de dressing intrekken. Bewaar apart tot gebruik. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek, zonder olie, in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit in dezelfde koekenpan 1/4 el roomboter per persoon op gemiddeld vuur. Voeg de rode ui en de wildzwijnburgers toe. Bak de burgers 4 - 5 minuten per kant, of totdat ze gaar zijn. Haal de burgers uit de pan en blus de rode ui af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.
Tip:
Snijd de brioche broodjes open en besmeer beide kanten met de cranberrychutney. Verdeel de schijfjes appel erover en leg de wildzwijnburgers en rode ui erop. Leg het ontbijtspek op de burger en top af met de danablu. Meng de rucola en veldsla door de rodekoolsalade. Serveer de burgers met de salade, ovenfrietjes en mayonaise.