Wildzwijnburger met ovenfrietjes en kool-appelsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wildzwijnburger met ovenfrietjes en kool-appelsalade

Wildzwijnburger met ovenfrietjes en kool-appelsalade

met toppings van blauwe kaas, ontbijtspek en cranberrychutney

Vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn, dat net als het varken een omnivoor is.

Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Briochebroodje

50 gram

Gesneden rodekool

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Ui

2 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Wildzwijnburger

40 gram

Cranberrychutney

25 gram

Blauwekaasblokjes

30 gram

Rucola en veldsla

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Witte balsamicoazijn

¼ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

½ el

Honing

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1262 kcal
Energie (kJ)5282 kJ
Vetten70 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten107 g
waarvan suikers30 g
Vezels10.6 g
Eiwitten44 g
Zout4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Ovenfrietjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frietjes van ½ tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de frieten 30 - 40 minuten in de oven. Schep ze halverwege om. Bak de brioche broodjes de laatste 2 - 3 minuten mee.

Salade voorbereiden
2

Hak de gesneden rodekool fijn. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd per persoon 2 dunne plakjes van de appel en snijd de overige appel in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, 1/2 el honing met peper en zout.

Salade maken
3

Voeg de rodekool en de appel toe aan de saladekom. Schep goed om en laat de dressing intrekken. Bewaar apart tot gebruik. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen.

Ontbijtspek bakken
4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek, zonder olie, in 3 - 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart.

Burgers bakken
5

Verhit in dezelfde koekenpan 1/4 el roomboter per persoon op gemiddeld vuur. Voeg de rode ui en de wildzwijnburgers toe. Bak de burgers 4 - 5 minuten per kant, of totdat ze gaar zijn. Haal de burgers uit de pan en blus de rode ui af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon.

Tip:

Serveren
6

Snijd de brioche broodjes open en besmeer beide kanten met de cranberrychutney. Verdeel de schijfjes appel erover en leg de wildzwijnburgers en rode ui erop. Leg het ontbijtspek op de burger en top af met de danablu. Meng de rucola en veldsla door de rodekoolsalade. Serveer de burgers met de salade, ovenfrietjes en mayonaise.