Kokossoep met noedels, kipfilet, citroengras en Thaise basilicum
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokossoep met noedels, kipfilet, citroengras en Thaise basilicum

Kokossoep met noedels, kipfilet, citroengras en Thaise basilicum

Extra in de 5-maaltijdenbox

Labels:
Pittig
Allergenen :
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Snijbonen

½ stuk(s)

Peen

2 stuk(s)

Bosui

100 gram

Kipfilet

125 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Gemalen citroengras

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

3 leaves

Thaise basilicum

Zelf toevoegen

300 ml

Kippenbouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)616 kcal
Energie (kJ)2577 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten33 g
Zout0 g

Benodigdheden

Mes
Grote pan
Kom

Instructies

1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Dop de snijbonen alleen bij de steelaanzet en snijd in stukken van ongeveer 2 - 3 cm. Snijd de peen in dunne plakken en de bosui in fijne ringen. Snijd de kipfilet in blokjes.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de kipfilet toe, bestrooi met peper en zout en roerbak 4 minuten. Roer de kokosmelk goed door, schenk deze met de bouillon in de pan en breng zachtjes aan de kook.

3

Breek het citroengras op 2 – 3 plekken en voeg deze toe aan de soep. Voeg de snijbonen en peen toe, dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege ook de bosui en noedels toe.

4

Haal het citroengras uit de soep en verdeel de soep over de kommen. Scheur de basilicumblaadjes klein en garneer hiermee de soep.