
Kokossoep met noedels, kipfilet, citroengras en Thaise basilicum
Extra in de 5-maaltijdenbox
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
¼ cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
100 gram
Snijbonen
½ stuk(s)
Peen
2 stuk(s)
Bosui
100 gram
Kipfilet
125 ml
Kokosmelk
½ stuk(s)
Gemalen citroengras
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten)
3 leaves
Thaise basilicum
Zelf toevoegen
300 ml
Kippenbouillon
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Dop de snijbonen alleen bij de steelaanzet en snijd in stukken van ongeveer 2 - 3 cm. Snijd de peen in dunne plakken en de bosui in fijne ringen. Snijd de kipfilet in blokjes.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de kipfilet toe, bestrooi met peper en zout en roerbak 4 minuten. Roer de kokosmelk goed door, schenk deze met de bouillon in de pan en breng zachtjes aan de kook.
Breek het citroengras op 2 – 3 plekken en voeg deze toe aan de soep. Voeg de snijbonen en peen toe, dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege ook de bosui en noedels toe.
Haal het citroengras uit de soep en verdeel de soep over de kommen. Scheur de basilicumblaadjes klein en garneer hiermee de soep.