Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ cm
Verse gember
½ stuk(s)
Rode peper
200 gram
Snijbonen
1 stuk(s)
Peen
4 stuk(s)
Bosui
250 ml
Kokosmelk
1 stuk(s)
Gemalen citroengras
100 gram
Boekweitnoedels
(BevatGlutenbevattende granen)40 gram
Gezouten cashewnoten
(BevatPinda's, Noten)6 leaves
Thaise basilicum
1000 ml
Groentebouillon
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Dop de snijbonen alleen bij de steelaanzet en snijd in stukken van ongeveer 2 - 3 cm. Snijd de peen in dunne plakken en de bosui in fijne ringen.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 1 minuut op middelmatig vuur. Roer de kokosmelk goed door. Schenk de kokosmelk en ongeveer 400 ml bouillon per persoon in de pan en breng zachtjes aan de kook.
Breek het citroengras op 2 – 3 plekken en leg deze in de soep. Voeg de snijbonen en peen toe, dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de bosui toe en in de laatste 3 minuten de noedels.
Hak ondertussen de cashewnoten grof en scheur de basilicum klein.
Haal het citroengras uit de soep en voeg naar wens de achtergehouden bouillon toe. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de cashewnoten en basilicum.