topBanner
Kokossoep met boekweitnoedels, citroengras en cashewnoten

Kokossoep met boekweitnoedels, citroengras en cashewnoten

met Thaise basilicum

Lees meer
Labels:Lekker snelPittig
Allergenen :Glutenbevattende granenPinda'sNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
2
1
3
4
5
6

½ cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

200 gram

Snijbonen

1 stuk(s)

Peen

4 stuk(s)

Bosui

250 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Gemalen citroengras

100 gram

Boekweitnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

40 gram

Gezouten cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

6 leaves

Thaise basilicum

Zelf toevoegen

1000 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2748.888 kJ
Energie (kcal)657 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikersnull.0 g
Vezels14 g
Eiwitten15 g
Zoutnull.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Mes
Dunschiller
Grote pan
Bord
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Dop de snijbonen alleen bij de steelaanzet en snijd in stukken van ongeveer 2 - 3 cm. Snijd de peen in dunne plakken en de bosui in fijne ringen.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 1 minuut op middelmatig vuur. Roer de kokosmelk goed door. Schenk de kokosmelk en ongeveer 400 ml bouillon per persoon in de pan en breng zachtjes aan de kook.

3

Breek het citroengras op 2 – 3 plekken en leg deze in de soep. Voeg de snijbonen en peen toe, dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de bosui toe en in de laatste 3 minuten de noedels.

4

Hak ondertussen de cashewnoten grof en scheur de basilicum klein.

5

Haal het citroengras uit de soep en voeg naar wens de achtergehouden bouillon toe. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de cashewnoten en basilicum.