Skip to main content
Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten
Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox

4.5
(7)
Allergenen:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

2 takje(s)

Gedroogde oregano

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

200 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

400 ml

Passata

125 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat: Gluten, Ei)

50 gram

Provolonevlokken

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2753 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten70 g
Vezels11 g
Eiwitten33 g

Benodigdheden

Oven
Hapjespan
Ovenschaal

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pel de ui en knoflook en snijd beide fijn. Gebruik voor de knoflook eventueel een pers. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Spoel de oregano af en ris de blaadjes van de takken.

2

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de spinazie en oregano toe, laat de spinazie slinken en het vocht verdampen. Voeg de tomatenpassata toe en breng op smaak met peper en zout.

3

Vet een ovenschaal in met een beetje roomboter of olijfolie. Schenk, om te beginnen, een klein laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen en druk de lasagnebladen goed aan zodat er geen lucht tussen blijft. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat saus achter voor de bovenkant. Eindig met een laagje saus, de provolone en pijnboompitten.

4

Let op, de hoeveelheid saus per laag hoeft door gebruik van verse bladen maar heel klein te zijn. Door hele dunne lagen saus wordt de lasagne lekker compact.

5

Bak de lasagne 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel over de borden en garneer eventueel met wat oreganoblaadjes en een scheutje extra vierge olijfolie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders