HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Frans recepten
Luxe caesarsalade met kip en spek

Luxe caesarsalade met kip en spek

met ansjovis, sperziebonen en zelfgemaakte croutons

Lees meer

.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen:EiVisMosterdGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 3
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Kipfilet

50 g

Ontbijtspek

150 g

Sperziebonen

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

1 stuks

Knoflookteen

1 blik

Ansjovis

(BevatVis)

1 stuks

Citroen

100 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 stuks

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

1 stuks

Romaine sla

20 g

Parmigiano reggiano

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)4111 kJ
Energie (kcal)983 kcal
Vetten75.0 g
waarvan verzadigd14.2 g
Koolhydraten22 g
waarvan suikers2.0 g
Vezels6 g
Eiwitten51 g
Zout3.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Aluminiumfolie
Koekenpan
Pan met deksel
Kleine kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
.
.
1

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de kipfilet 5 – 6 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak de ontbijtspek de laatste 5 minuten mee. Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar het ontbijtspek apart.

.
.
2

Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en was de eieren grondig. Leg de eieren en de sperziebonen in de pan en kook ze samen 5 – 6 minuten.

.
.
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Laat de ansjovis uitlekken (bewaar de olie!) en snijd de helft fijn. Houd de overige ansjovis heel. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in parten. Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook, de fijngesneden ansjovis en 1 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper.

.
.
4

Snijd de witte ciabatta in blokjes. Voeg de ansjovisolie toe aan de koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Bak de witte ciabatta in ongeveer 5 minuten tot goudbruine croutons. Roer regelmatig zodat de croutons niet aanbranden!

.
.
5

Snijd ondertussen de romaine sla grof. Snijd de kip in plakken. Snijd de eieren in parten. Rasp de parmigiano reggiano grof.

.
.
6

Meng in een saladekom waarin je het gerecht gaat serveren de romaine sla met de sperziebonen en de croutons. Verdeel de eiparten erover en garneer met de dressing en de parmigiano reggiano. Leg de ansjovis erop, verdeel het ontbijtspek erover en leg de gesneden kipfilet in het midden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenparten.