Veelzijdige visrecepten: dit zijn de lekkerste ingeblikte borrelsnacks van TikTok’s nieuwste trend

De nieuwste TikTok-trend ‘tinned fish date night’ brengt de charme van ingeblikte vis onder de aandacht. Maar vis is nog veelzijdiger dan blik alleen. Benieuwd naar de favoriete visrecepten van HelloFresh? Lees dan verder.

Ingeblikte vis: van ansjovis tot tonijn in blik
Nederlanders eten zo’n één keer per week vis, schaal- of schelpdieren, volgens het RIVM. Op die ene dag in de week consumeren we gemiddeld 115 gram vis per keer. Maar wat eten we dan? Want er zijn niet alleen heel veel vissoorten, maar ook talloze recepten, bereidingswijzen en serveermogelijkheden. Daar komt de TikTok-trend nog eens bij, waarbij je diverse ingeblikte vis op een rustieke houten plank presenteert en met toast of knapperig brood serveert. Het is dé manier om een romantische avond met je partner, vriend of vriendin door te brengen: het is eenvoudig, betaalbaar en esthetisch. Maar dit fenomeen zou niet van TikTok zijn als het niet een hele belevenis zou zijn. Je kunt namelijk helemaal ontdekken welk hapje jou het meeste aanspreekt. Misschien is het een ansjovis, sardines, tonijn of een combinatie van alle drie? Probeer ook visblikjes met citroen-, peper- of mosterdsmaak. Zuivelspread doet het er ook altijd goed bij! Een plezierige avond heb je gegarandeerd.
Tonijn in een pasta of in een salade
Vis rechtstreeks uit het blik aan een vorkje rijgen: het is wellicht niet voor iedereen de ideale maaltijd. Gelukkig zijn er nog tal andere mogelijkheden om ingeblikte vis te bereiden, zoals tonijn. Deze vissoort is op zalm na de meest gegeten vis in Nederland, volgens het RIVM. Pasta’s en salades met tonijn uit blik zijn daarbij erg populair, welke als voedzame lunch of frisse avondmaal worden genuttigd. Zo wordt er gemiddeld 12.100 keer per maand online gezocht op ‘tonijnsalade maken’ en zo’n 6.600 keer naar ‘pastasalade tonijn’. Ook onze lauwwarme pastasalade met tonijn, courgette en tomatensaus is eenvoudig te bereiden. Nadat je de tonijn hebt laten uitlekken, meng je de vis met mayonaise in een kleine kom en voeg je deze toe aan de pasta.
Maar hoe eet je sardines? In een pasta!
Minder alledaags in de Nederlandse keuken, maar minstens zo lekker als tonijn: sardines in blik! Met deze lekkernij waan je jezelf zo in een zwoele zomeravond aan de Mediterrane kust met onze heerlijke sardines pasta en tomatensaus. Bovendien zijn sardines in blik heel eenvoudig te bereiden. Je hoeft enkel de inhoud van het blik aan de pastasaus toe te voegen, zoals je dat ook doet met de olijven, kappertjes en cherrytomaten. Een kind kan de was doen!
Ansjovis in blik op Italiaanse wijze
Wellicht minder bekend dan tonijngerechten, maar een heuse klassieker is dit ansjovis recept: pasta Puttanesca. Overal in Italië kun je voor dit gerecht terecht. Alleen in elke regio wordt de pasta net ietsjes anders bereid. Maar waar je ook komt er zitten altijd olijven, kappertjes en ansjovis in. De ansjovis maak je eenvoudig klaar door de vis uit het blik te halen, fijn te snijden en aan de pastasaus toe te voegen. Bekijk het gehele recept hier.
Vis uit de oven
Ga jij rillen van het idee van vis in blik? Geen zorgen. Ook met verse vis kun je heerlijke recepten maken. Bijvoorbeeld een vispastei uit de oven met zalm, garnalen, kabeljauw en koolvis. Deze ovenschotel bevat bovendien heel veel groenten. Voor het maken van een vispastei maak je eerst een visbouillon van diverse vis en een saus met allerlei groenten. Vervolgens leg je zowel de vis als de groenten in een ovenschaal, bedek je met bladerdeeg en zet je het geheel in de oven. Bekijk het gehele recept hier.
Duurzame vis bij HelloFresh
Bij HelloFresh willen nu, maar ook in de toekomst blijven genieten van al het lekkers dat de oceaan te bieden heeft. Daarom kiezen we bij HelloFresh altijd voor duurzame vis. Bijvoorbeeld van vooruitstrevende visleveranciers uit IJsland die duurzame vangstmethodes en hoge verwerkingsnormen hanteren. Daarnaast compenseren we 100 procent van onze directe CO2-uitstoot, strijden we tegen voedselverspilling en investeren we in groene energieprojecten.