HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarkenshaasreepjes Met Groenten En Glasnoedels
topBanner
Varkenshaasreepjes met groenten en glasnoedels

Varkenshaasreepjes met groenten en glasnoedels

in de 5-maaltijdenbox

Lees meer

Kruidig gerecht met rode peper en koriander.

Allergenen :SelderijMosterdGlutenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4

½ stuk(s)

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

1500 stuk(s)

Champignons

1 stuk(s)

Rode paprika

4 stuk(s)

Bosui

¼ stuk(s)

Limoen

5 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

160 gram

Glasnoedels

200 gram

Varkenshaaspuntjes

1 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

2 stuk(s)

Sojasaus

(BevatGluten, Soja)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2226 kJ
Energie (kcal)532 kcal
Vetten8.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels6 g
Eiwitten35 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon voor de glasnoedels in een pan met deksel.

2

Schil de gember en snijd fijn. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken. Snijd de rode paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Verwijder de onderste cm van de lenteui en snijd in ringen. Was de limoen, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Spoel de koriander af en hak fijn.

3

Wel de glasnoedels, afgedekt, 3 - 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, spoel af onder koud water en meng met de helft van de zonnebloemolie.

4

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de gember, rode peper, varkenshaasreepjes en currykruiden 3 minuten. Voeg de rode paprika toe en bak 3 minuten. Voeg de champignons, lenteui, sojasaus, honing en 1 el limoensap per persoon toe en bak 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de glasnoedels toe en verhit nog 1 minuut.

5

Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de verse koriander en besprenkel naar smaak met limoensap.