Varkenshaasreepjes met groenten en glasnoedels

Varkenshaasreepjes met groenten en glasnoedels

in de 5-maaltijdenbox

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 3 beoordelingen
Lees meer

Kruidig gerecht met rode peper en koriander.

Allergenen:SelderijMosterdGlutenbevattende granenSoja
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

½ stuks

Verse gember

¼ stuks

Rode peper

1500 stuks

Champignons

1 stuks

Rode paprika

4 stuks

Bosui

¼ stuks

Limoen

5 takje

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

160 g

Glasnoedels

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Varkenshaaspuntjes

1 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

2 stuks

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2226 kJ
Energie (kcal)532 kcal
Vetten8.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten76 g
Vezels6 g
Eiwitten35 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon voor de glasnoedels in een pan met deksel.

2

Schil de gember en snijd fijn. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken. Snijd de rode paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Verwijder de onderste cm van de lenteui en snijd in ringen. Was de limoen, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Spoel de koriander af en hak fijn.

3

Wel de glasnoedels, afgedekt, 3 - 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, spoel af onder koud water en meng met de helft van de zonnebloemolie.

4

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de gember, rode peper, varkenshaasreepjes en currykruiden 3 minuten. Voeg de rode paprika toe en bak 3 minuten. Voeg de champignons, lenteui, sojasaus, honing en 1 el limoensap per persoon toe en bak 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de glasnoedels toe en verhit nog 1 minuut.

5

Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de verse koriander en besprenkel naar smaak met limoensap.