Skip to main content
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade

4.6
(189)

Het vlees van het wildzwijn wordt geprezen om zijn unieke wildsmaak. Dat heeft te maken met het gevarieerde dieet van het zwijn - dat net als het varken een omnivoor is.

Labels:
Familie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Lupine
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

2 stuk(s)

Hamburgerbol

(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine Kan bevatten: Noten, Soja, Ei)

½ stuk(s)

Rode ui

80 gram

Courgette

2 stuk(s)

Wildzwijnburger

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Zonnebloem-pompoenpittenmix

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

40 gram

Pikante uienchutney

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Mosterd

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)6615 kJ
Energie (kcal)1581 kcal
Vetten92 g
waarvan verzadigd29 g
Koolhydraten118 g
waarvan suikers28 g
Vezels11 g
Eiwitten64 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Frieten maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappelen in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 25–35 minuten in de oven. Schep halverwege om. Bak de hamburgerbollen de laatste 5 minuten mee.

Groente bereiden
2

Snijd de rode ui in halve maantjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui met een flinke snuf zout in 6 - 8 minuten zacht. Halveer de courgette ondertussen in de lengte, en snijd in dunne plakken. Haal de ui uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens in dezelfde koekenpan opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon en bak de courgette in 6 - 8 minuten gaar. Haal de courgette uit de pan en bewaar apart.

Dressing maken
3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

Burger bakken
4

Verhit 1 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburgers 2 - 4 minuten per kant. Verdeel in de laatste minuut de geraspte kaas over de burgers en laat smelten.

Salade mengen
5

Meng de rucola, pittenmix, courgette en de helft van de gebakken ui door de dressing in de saladekom.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden. Snijd de hamburgerbollen open en beleg elke bol met een wildzwijnburger. Schep er een lepel uienchutney op en leg dan de overige gebakken ui erop. Serveer de salade erbij.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders