Burrata-salade met krokant gebakken spek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen

Burrata bestaat uit een zakje van mozzarella gevuld met een mengsel van room en fijngesneden mozzarella. Vroeger was het dé manier om restjes mozzarella op te maken.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

20 gram

Pesto genovese

2 plak(ken)

Ontbijtspek

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

1 stuk(s)

Burrata

20 gram

Gedroogde vijgenstukjes

5 gram

Vers basilicum

4 ml

Olijfolie met balsamico

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Suiker

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1088 kcal
Energie (kJ)4552 kJ
Vetten77 g
waarvan verzadigd32 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers23 g
Vezels8.4 g
Eiwitten31 g
Zout3 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Steelpan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de knoflook in fijne plakjes. Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met de knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Rooster de cherrytomaten 10 - 12 minuten in de oven.

Ui karamelliseren
2

Snijd de rode ui in halve ringen. Smelt 1 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middellaag vuur. Voeg de rode ui toe en bak 10 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 tl suiker en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Zet het vuur uit en laat staan tot serveren.

Ontbijtspek maken
3

Meng de groene pesto met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon in een kleine kom. Haal de plakjes ontbijtspek los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het ontbijtspek in 10 - 12 minuten krokant in de oven.

Croutons maken
4

Snijd het broodje in kleine blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de blokjes krokant. Voeg wat extra olijfolie toe als de croutons gaan aanbranden. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Haal de cherrytomaten uit de ovenschaal en leg ze in een saladekom. Meng de tomaatjes met de salademix en de pestodressing. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd het basilicum grof en meng door de salade. Verkruimel het krokante ontbijtspek en houd apart.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de gekaramelliseerde rode ui, de vijgenstukjes en de croutons. Leg 1 burrata per persoon in het midden van de salade. Verdeel de krokante spekstukjes over het geheel. Besprenkel tot slot met de olijfolie met balsamico en breng op smaak met peper en zout.