Burrata-salade met krokant gebakken spek
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen

Burrata bestaat uit een zakje van mozzarella gevuld met een mengsel van room en fijngesneden mozzarella. Vroeger was het dé manier om restjes mozzarella op te maken.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

125 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Red onion

1 piece

White bread roll

20 g

Green pesto

2 slice

Bacon

40 g

Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée

1 piece

Burrata

20 g

Chopped dried figs

5 g

Fresh basil

4 milliliters

Olive oil with balsamic vinegar

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories1088 kcal
Energy (kJ)4552 kJ
Fat77 g
Saturated Fat32 g
Carbohydrate62 g
Sugar23 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein31 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Saucepan
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de knoflook in fijne plakjes. Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met de knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Rooster de cherrytomaten 10 - 12 minuten in de oven.

Ui karamelliseren
2

Snijd de rode ui in halve ringen. Smelt 1 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middellaag vuur. Voeg de rode ui toe en bak 10 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 tl suiker en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Zet het vuur uit en laat staan tot serveren.

Ontbijtspek maken
3

Meng de groene pesto met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon in een kleine kom. Haal de plakjes ontbijtspek los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het ontbijtspek in 10 - 12 minuten krokant in de oven.

Croutons maken
4

Snijd het broodje in kleine blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de blokjes krokant. Voeg wat extra olijfolie toe als de croutons gaan aanbranden. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Haal de cherrytomaten uit de ovenschaal en leg ze in een saladekom. Meng de tomaatjes met de salademix en de pestodressing. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd het basilicum grof en meng door de salade. Verkruimel het krokante ontbijtspek en houd apart.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de gekaramelliseerde rode ui, de vijgenstukjes en de croutons. Leg 1 burrata per persoon in het midden van de salade. Verdeel de krokante spekstukjes over het geheel. Besprenkel tot slot met de olijfolie met balsamico en breng op smaak met peper en zout.