HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBurrata Salade Met Krokant Gebakken Spek
topBanner
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen

Premium
Lees meer

Burrata bestaat uit een zakje van mozzarella gevuld met een mengsel van room en fijngesneden mozzarella. Vroeger was het dé manier om restjes mozzarella op te maken.

Allergenen :GlutenTarweGerstRoggeMelk (inclusief lactose)SojaCashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Wit tarwebroodje

(BevatGluten, Tarwe, Gerst, Rogge, Melk (inclusief lactose), SojaKan bevattenLupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Eieren)

40 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), CashewnotenKan bevattenNoten, Pinda's)

4 plak(ken)

Ontbijtspek

80 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

2 stuk(s)

Burrata

40 gram

Gedroogde vijgenstukjes

(Kan bevattenNoten, Sesamzaad, Pinda's)

10 gram

Vers basilicum

(Kan bevattenSelderij)

8 ml

Olijfolie met balsamico

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Suiker

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

2 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)1088 kcal
Energie (kJ)4552 kJ
Vetten77.0 g
waarvan verzadigd32.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels8.39 g
Eiwitten31 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Ovenschaal
Steelpan
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de knoflook in fijne plakjes. Meng de cherrytomaten in een ovenschaal met de knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Rooster de cherrytomaten 10 - 12 minuten in de oven.

2

Snijd de rode ui in halve ringen. Smelt 1 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middellaag vuur. Voeg de rode ui toe en bak 10 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 tl suiker en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Zet het vuur uit en laat staan tot serveren.

3

Meng de groene pesto met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon in een kleine kom. Haal de plakjes ontbijtspek los en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak het ontbijtspek in 10 - 12 minuten krokant in de oven.

4

Snijd het broodje in kleine blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de blokjes krokant. Voeg wat extra olijfolie toe als de croutons gaan aanbranden. Breng op smaak met peper en zout.

5

Haal de cherrytomaten uit de ovenschaal en leg ze in een saladekom. Meng de tomaatjes met de salademix en de pestodressing. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd het basilicum grof en meng door de salade. Verkruimel het krokante ontbijtspek en houd apart.

6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de gekaramelliseerde rode ui, de vijgenstukjes en de croutons. Leg 1 burrata per persoon in het midden van de salade. Verdeel de krokante spekstukjes over het geheel. Besprenkel tot slot met de olijfolie met balsamico en breng op smaak met peper en zout.