
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney
met sperziebonen
In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Wortel
100 gram
Gemengd gekruid gehakt
(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)
⅓ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
150 gram
Sperziebonen
20 gram
Pikante uienchutney
⅓ zakje(s)
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
½ tl
Gemalen kurkuma
Zelf toevoegen
½ el
[Plantaardige] roomboter
50 ml
[Zoutarme] runderbouillon
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd vervolgens in dunne schijfjes. Bereid de bouillon.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en wortel 4 - 5 minuten.
- Voeg het gemengd gekruid gehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.

- Voeg de uienchutney, de kurkuma, de Surinaamse kruiden en de bouillon toe. Breng aan de kook en kook 2 - 3 minuten, of tot de bouillon is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de vulling toe aan een ovenschaal.
- Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en prik er met een vork een paar gaatjes in.
- Bak de pie 20 - 25 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.

- Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen.
- Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg de sperziebonen en een snufje zout toe.
- Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken, of tot ze beetgaar zijn.
- Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.

- Verdeel de pie over de borden.
- Serveer met de sperziebonen.