HelloFresh
topBanner
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten

Premium
Lees meer

.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :SelderijSojaSchaaldierenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Ui

2 tl

Gedroogde laos

150 g

Risottorijst

⅔ stuks

Courgette

2 stuks

Gele biet

1 stuks

Citroen

10 g

Verse dille en krulpeterselie

100 g

Salademix met sojabonen

(BevatSelderij, Soja)

240 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

50 g

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Olijfolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3171 kJ
Energie (kcal)758 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels6 g
Eiwitten38 g
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Rasp
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon voor de risotto. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de laos, ui en de helft van de knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

2

Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.Snijd ondertussen de courgette in blokjes.

3

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan en roerbak de garnalen 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de overige knoflook en courgette 5 minuten.

4

Schil ondertussen de gele biet en rasp grof. Pers de citroen. Meng in een saladekom de suiker met de helft van het citroensap. Voeg de geraspte biet en een snuf zout toe en breng eventueel verder op smaak met extra vierge olijfolie. Snijd de dille en krulpeterselie, los van elkaar, fijn. Meng de salade met de zoetzure bieten en garneer de salade met dille.

5

Roer de courgette, pecorino en garnalen door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verhit het geheel nog 2 minuten.

6

Verdeel de risotto over diepe kommen en garneer met peterselie. Serveer met de salade en het overige citroensap.