Skip to main content
Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes
Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

met rucola, balsamicocrème en geroosterde groenten

Gele wortels zijn een oude wortelvariëteit. In tegenstelling tot oranje wortels, die later werden gekweekt, bieden gele wortels een mildere zoetheid.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
-30% koolhydraten
Allergenen:
Sesamzaad
Gluten
Tarwe
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Gele wortel

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

75 gram

Zoete aardappel

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad)

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Kipfilet

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Rucola

10 ml

Basilicumcrème

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

25 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2442 kJ
Energie (kcal)584 kcal
Vetten29.4 g
waarvan verzadigd8.3 g
Koolhydraten35.8 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels8.8 g
Eiwitten41.6 g
Zout1.6 g
Potassium314 mg
Calcium39.1 mg
Iron1.4 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Diep bord
Koekenpan

Instructies

Groenten snijden en roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de courgette en wortel in halve maantjes. Snijd de puntpaprika in repen.
  • Snijd de zoete aardappel in schijfjes van 1 cm dik.
  • Verdeel alles over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster 18 - 20 minuten in de oven.
Pompoenpitten roosteren
2
  • Meng in een diep bord de panko met het zwarte sesamzaad en de Midden-Oosterse kruidenmix. 
  • Snijd de kipfilet in de lengte in 3 repen. Haal daarna door het sesam-pankomengsel. 
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en houd apart.
Kip bakken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de kip 2 - 3 minuten per kant, of de kip goudbruin kleurt. De kip hoeft nog niet gaar te zijn.
  • Leg de kip naast de groenten op de bakplaat en bak de laatste 5 minuten mee, of tot de kip gaar is. 
Serveren
4
  • Serveer de rucola op borden. Besprenkel met de basilicumcrème en extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Verdeel de groenten over de rucola en besprenkel met de balsamicocrème. Leg de kip erbovenop en verkruimel de feta eroverheen.
  • Garneer met de pompoenpitten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders