HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconProvençaals Gehaktbrood
topBanner
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met Italiaanse groenten in tomatensaus en rijst

Lees meer

Vandaag maak je zelf gehaktbrood van varkensboerengehakt. Je brengt het gehaktbrood op smaak met Siciliaanse kruiden en voegt bite toe met panko. Eet smakelijk!

Labels:FamilieFamilie
Allergenen :GlutenTarweMosterdEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

200 gram

Boerengehakt

25 gram

Panko paneermeel

(BevatGluten, Tarwe)

50 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Eieren)

200 gram

Italiaanse groentemix

(Kan bevattenSelderij)

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

1 takje(s)

Verse rozemarijn

150 gram

Witte langgraanrijst

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)975 kcal
Energie (kJ)4080 kJ
Vetten56.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels6.9 g
Eiwitten27 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Ovenschaal
Koekenpan
Pan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de semi-gedroogde tomaten fijn. Meng in een kom het boerengehakt, de panko, de knoflook, de semi-gedroogde tomaten, de helft van de ui, de Siciliaanse kruiden en 1 el mayonaise per persoon. Kneed goed door en breng flink op smaak met peper en zout.

2

Vorm een plat brood van het gehakt. Verhit per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/4 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gehaktbrood in 4 - 6 minuten rondom bruin en leg in een ovenschaal. Bak het gehaktbrood 20 - 30 minuten in de oven.

Tip: De garingstijd van je gehaktbrood hang erg af van de grootte en van de oven. Bak het gehaktbrood eerst 20 minuten en snijd dan open om te kijken of hij al gaar is.

3

Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en bak de overige ui 1 - 2 minuten. Voeg de groentemix toe en bak 3 - 5 minuten.

4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en voeg toe aan de groenten. Blus af met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/4 pak tomatenblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en voeg de verse rozemarijn toe. Verlaag het vuur. Laat de groenten 10 - 15 minuten garen op zacht vuur.

5

Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3 daarvan. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

6

Snijd het gehaktbrood in plakken en verdeel over de borden. Besprenkel met het achtergebleven bakvet uit de ovenschaal. Serveer met de Provençaalse tomatensaus en de witte langgraanrijst.