Skip to main content
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten

4.4
(169)

Wist je dat hoewel cherrytomaten klein zijn, ze een hoger vitaminegehalte hebben dan de gewone tomaat? Zo bevatten ze een hoog gehalte bètacaroteen.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Gesneden ui

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)

100 gram

Passata

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

65 gram

Rode cherrytomaten

20 gram

Rucola

5 gram

Vers basilicum

1 stuk(s)

Turks broodje

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Soja, Gluten, Ei, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Lupine, Noten)

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)812 kcal
Energie (kJ)3396 kJ
Vetten42.7 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten63.6 g
waarvan suikers15 g
Vezels5.6 g
Eiwitten40.4 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Pers de knoflook of snijd fijn. Fruit de knoflook en gesneden ui een halve minuut. 
  • Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 3 - 4 minuten rondom goudbruin.
  • Blus de pan af met de passata en per persoon: 1/2 tl suiker en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Kook de saus 3 minuten in op hoog vuur. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Broodjes bakken
2
  • Halveer ondertussen de broodjes. 
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
  • Leg de gehalveerde broodjes op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de mozzarella over de broodjes en bak 5 - 6 minuten in de oven.
Salade maken
3
  • Halveer ondertussen de cherrytomaten.
  • Hak de blaadjes van het basilicum grof.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de rucola, de cherrytomaten en de helft van het basilicum door de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de broodjes over de borden en schep de gehakballetjes in tomatensaus over de broodjes.
  • Garneer met het overige basilicum. Serveer de salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders