HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconNaanpizza Met Aubergine En Mozzarella
topBanner
Naanpizza met aubergine en mozzarella

Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano

Extra groente
Lees meer

Wist je dat mozzarella zijn naam ontleent aan het Italiaanse woord voor de manier waarop de kaas wordt afgescheurd, mozzare, om de bekende bollen te vormen?

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ bottle

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ pak(ken)

Passata

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2 stuk(s)

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

10 gram

Vers basilicum

1 stuk(s)

Tomaat

250 gram

Rode cherrytomaten

120 gram

Rucola en veldsla

25 gram

Grana padano-vlokken

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3307 kJ
Energie (kcal)790 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels14 g
Eiwitten22 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Vergiet
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de plakken aubergine met zout en bak ze 3 - 4 minuten per kant. Scheur ondertussen de mozzarella in grove stukken en laat uitlekken in een vergiet.

3

Meng in een kom per persoon 1/4 pakje passata en de Italiaanse kruiden met de knoflook. Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en bestrijk elk naanbrood met 2 el van het passata-mengsel. Beleg de naanbroden met de plakken aubergine, de paprika en de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven.

4

Snijd het basilicum in reepjes. Snijd de tomaat in partjes en halveer de cherrytomaten. Maak in een saladekom een dressing van de witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Voeg de rucola, veldsla, alle tomaten, grana padano, de helft van het basilicum toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de rest van het basilicum en de basilicumcrème over de naanpizza. Serveer de naanpizza samen met de salade.