HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHerfstige Pie Van Gemengd Gehakt En Uienchutney
topBanner
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo

Lees meer

Wist je dat sperziebonen oftewel prinsessenbonen officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente omwille van de gelijkende gezondheidsvoordelen.

Allergenen :SulfietSelderijMosterdGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Rode ui

4 cm

Verse kurkuma

1 stuk(s)

Wortel

200 gram

Gemengd gekruid gehakt

40 gram

Pikante uienchutney

(BevatSulfiet)

⅔ zakje(s)

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

⅔ rol(len)

Bladerdeeg

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenMelk (inclusief lactose))

200 gram

Sperziebonen

½ krop(pen)

Lollo biondo

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 ml

Runderbouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

2 tl

Mosterd

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3713 kJ
Energie (kcal)888 kcal
Vetten55.0 g
waarvan verzadigd25.0 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels11 g
Eiwitten30 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Hapjespan
Ovenschaal
Pan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Rasp de kurkuma. Was of schil de wortel. Snijd vervolgens de wortel in dunne wortelschijfjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en wortelschijfjes 4 - 5 minuten. Bereid de bouillon.

2

Voeg het gemengd gekruid gehakt toe en bak in 3-4 minuten los. Voeg de uienchutney, de kurkuma, het kerriepoeder en de bouillon toe. Breng aan de kook in 2-3 minuten tot de bouillon is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.

3

Voeg de vulling toe aan een ovenschaal. Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en prik er met een vork een paar gaatjes in. Bak de pie 20-25 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin is.

4

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg de sperziebonen en een snufje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel af met koud water zodat ze niet verder garen. Laat de boontjes verder afkoelen.

5

Scheur de bladen van de lollo biondo grof. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl mosterd en 1 tl honing met peper en zout. Meng er de sperziebonen en de lollo biondo doorheen.

6

Verdeel de pie over de borden en serveer met de salade.