Dubbele smashburger met kaas op brioche
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup

Briochebrood komt oorspronkelijk uit Frankrijk, vandaar de naam. Dit brood is wat luchtiger en valt daardoor niet zo zwaar op de maag als andere broden. Het is zelfs een beetje te vergelijken met cake!

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

65 gram

Champignons

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

25 gram

Radicchio en romaine

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Smokey tomatenketchup

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe Kan bevatten Gluten, Noten, Sesamzaad)

200 gram

Aardappelen

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

1 el

[Plantaardige] roomboter

25 ml

Water

2 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6438 kJ
Energie (kcal)1539 kcal
Vetten103.6 g
waarvan verzadigd32.6 g
Koolhydraten92.6 g
waarvan suikers19.1 g
Vezels14.1 g
Eiwitten56 g
Zout4.5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Was de aardappelen en snijd in partjes. Voeg de aardappelen en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een hapjespan met deksel en stoom, afgedekt, 8 - 10 minuten op middellaag vuur. Giet af indien nodig. Haal het deksel van de pan, voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe en bak de aardappelen in 10 - 15 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.

Ui snijden
2

Snipper 1/4 van de ui. Meng de gesnipperde ui in een kleine kom met per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker. Meng goed en zet apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken. 

Champignons bakken
3

Snijd de overige ui in halve ringen. Snijd de champignons in plakjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de champignons en de halve-uienringen in 4 - 5 minuten bruin. Voeg vervolgens 1 el roomboter per persoon toe aan de pan, breng op smaak met peper en zout en bak nog 4 - 5 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. 

Burgers bakken
4

Rol van het gehakt 2 balletjes per persoon. Leg deze in de pan van de ui en champignons en druk met een spatel plat tot ongeveer 1 cm dik (zie Tip). Bak 2 minuten per kant. Bestrooi de burgers met de geraspte kaas en leg ze boven op elkaar. Verlaag het vuur en bak afgedekt tot de kaas gesmolten is. 

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan een extra pan om de burgers in te bakken, of bak ze om de beurt.

Saus maken
5

Meng voor de hamburgersaus de smokey tomatenketchup en 1 el mayonaise per persoon met de gemarineerde gesnipperde ui. Breng op smaak met peper. Snijd de tomaat in plakjes. 

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Serveren
6

Snijd de briochebroodjes open. Besmeer beide kanten van het broodje met de hamburgersaus. Beleg de onderkant van het broodje met de sla en tomatenplakjes, leg hierop de burger, verdeel hierover de gebakken champignons en leg vervolgens de bovenkant van het broodje erop. Meng de olijfolie met truffelaroma met 1 el mayonaise per persoon. Serveer met de aardappelpartjes en truffelmayonaise.