Italiaanse stijl tomatenrijst met gehaktballen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse stijl tomatenrijst met gehaktballen

Italiaanse stijl tomatenrijst met gehaktballen

met pecorino en gebakken groenten

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.

Labels:
Familie
Extra groente
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Gehaktballetjes van varken en rund

200 gram

Italiaanse groentemix

100 gram

Passata

20 gram

Geraspte pecorino DOP

5 gram

Verse bladpeterselie

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Witte langgraanrijst

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)849 kcal
Energie (kJ)3554 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers12 g
Vezels7.1 g
Eiwitten39 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix per persoon 2 minuten.

Groenten bakken
2

Voeg de groentemix toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de passata en per persoon: 25 ml water en 1/4 groentenbouillonblokje toe aan de wok of hapjespan. Laat 5 - 7 minuten sudderen, of tot de groenten gaar zijn.

Tip: Je kunt het pak passata ook een klein beetje uitspoelen en hiervan 25 ml water nemen per persoon. Zo neem je de laatste smaakmakers mee.

Gehaktballetjes bakken
3

Halveer de gehaktballetjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 8 - 10 minuten rondom bruin. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.

Tip: Met maar liefst 4 verschillende groenten draagt dit gerecht bij aan een gevarieerde voeding. Zo krijg je alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen voor een goede gezondheid. Varieer dus dagelijks volop!

Serveren
4

Meng de rijst en de helft van de pecorino door de groenten. Verdeel de tomatenrijst met groenten over de borden. Leg de gehaktballetjes erop. Garneer met de bladpeterselie en de overige pecorino.