Varkenshaas gevuld met kruidenroomkaas
met ontbijtspek, gebakken haricots verts en krieltjes
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Walnoten
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1 stuk(s)
Varkenshaas
(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
25 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 plak(ken)
Ontbijtspek
150 gram
Haricots verts
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Citroen
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
5 gram
Verse krulpeterselie & bieslook
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
½ takje(s)
Verse rozemarijn
½ stuk(s)
Knoflookteen
Zelf toevoegen
1 el
[Plantaardige] mayonaise
½ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Grote kom
•Bakplaat met bakpapier
•Pan met deksel
•Ovenschaal
•Rasp
•Kleine kom
Instructies
1
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Ris de takjes van de rozemarijn.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een grote kom de krieltjes met de knoflook, de rozemarijn, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
- Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier, laat wat ruimte over voor de varkenshaas, en bak 20 - 23 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel.
2
- Verwijder de steelaanzet van de haricots verts.
- Voeg een snuf zout en de haricots verts toe aan de pan met kokend water en laat 4 – 6 minuten zachtjes koken en giet af.
- Snijd de varkenshaas over de lengte in, zodat je hem open kunt klappen. Vul de varkenshaas met de roomkaas. Wikkel het ontbijtspek om de varkenshaas.
- Verhit een koekenpan zonder bakvet en bak de varkenshaas 3 - 4 minuten rondom bruin.
- Haal de varkenshaas uit de pan en bak, in een ovenschaal, nog 10 - 12 minuten mee in de oven.
3
- Snipper de ui en snijd de bieslook en krulpeterselie, apart van elkaar, fijn.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de pan van de varkenshaas en bak de gesnipperde ui en de haricots verts 5 - 6 minuten.
- Rasp de citroen met een fijne rasp en snijd in 4 partjes.
- Meng in een kleine kom de bieslook met per persoon: 1 el mayonaise en het sap van 1 citroenpartje en breng op smaak met peper en zout.
4
- Meng in een andere kleine kom de walnootstukjes met de citroenrasp en de krulpeterselie.
- Verdeel de aardappel, de varkenshaas en de haricots verts over de borden.
- Garneer met de mix van citroen, walnoot en krulpeterselie en serveer met de kruidenmayonaise.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!