BestellenCadeaubon
Varkenshaas gevuld met kruidenroomkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Varkenshaas gevuld met kruidenroomkaas

met ontbijtspek, gebakken haricots verts en krieltjes

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 plak(ken)

Ontbijtspek

150 gram

Haricots verts

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Citroen

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse krulpeterselie & bieslook

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

½ takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3397 kJ
Energie (kcal)812 kcal
Vetten50.6 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten47.9 g
waarvan suikers3.8 g
Vezels13.1 g
Eiwitten38 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Ovenschaal
Rasp
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Ris de takjes van de rozemarijn. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een grote kom de krieltjes met de knoflook, de rozemarijn, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. 
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier, laat wat ruimte over voor de varkenshaas, en bak 20 - 23 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. 
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel.
2
  • Verwijder de steelaanzet van de haricots verts. 
  • Voeg een snuf zout en de haricots verts toe aan de pan met kokend water en laat 4 – 6 minuten zachtjes koken en giet af.
  • Snijd de varkenshaas over de lengte in, zodat je hem open kunt klappen. Vul de varkenshaas met de roomkaas. Wikkel het ontbijtspek om de varkenshaas. 
  • Verhit een koekenpan zonder bakvet en bak de varkenshaas 3 - 4 minuten rondom bruin.
  • Haal de varkenshaas uit de pan en bak, in een ovenschaal, nog 10 - 12 minuten mee in de oven.
3
  • Snipper de ui en snijd de bieslook en krulpeterselie, apart van elkaar, fijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de pan van de varkenshaas en bak de gesnipperde ui en de haricots verts 5 - 6 minuten.
  • Rasp de citroen met een fijne rasp en snijd in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de bieslook met per persoon: 1 el mayonaise en het sap van 1 citroenpartje en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Meng in een andere kleine kom de walnootstukjes met de citroenrasp en de krulpeterselie.
  • Verdeel de aardappel, de varkenshaas en de haricots verts over de borden.
  • Garneer met de mix van citroen, walnoot en krulpeterselie en serveer met de kruidenmayonaise.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!