Veggie picadillo met linzen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie picadillo met linzen

Veggie picadillo met linzen

met olijven, kappertjes en rozijnen

Picadillo wordt traditioneel bereid in Latijns-Amerika van gehakt, tomaten, rozijnen en olijven. Vandaag serveer je een vegetarische variant op dit gerecht!

Labels:
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen :
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ blik(ken)

Linzen

10 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

15 gram

Olijf-kappertjesmix

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

75 gram

Witte langgraanrijst

2.5 gram

Verse bladpeterselie

⅓ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)727 kcal
Energie (kJ)3041 kJ
Vetten21.3 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten101.1 g
waarvan suikers21.2 g
Vezels12 g
Eiwitten25.3 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Vergiet

Instructies

Snijden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortel in blokjes.
Rijst koken
2
  • Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur.
  • Voeg de wortel, rozijnen, Mexicaanse kruiden en tomatenblokjes toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg daarna de olijven, kappertjes en worcestershiresaus toe aan de pan en verhit 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Afmaken
3
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel af.
  • Snijd de peterselie inclusief takjes grof.
  • Voeg ten slotte de linzen toe aan de hapjespan.
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

 

Serveren
4
  • Verdeel de rijst en picadillo over de borden.
  • Verbrokkel de witte kaas erboven (zie Tip).
  • Garneer met de gesneden bladpeterselie.

 

Tip: Let jij op je zoutinname? Garneer de maaltijd met de helft van de witte kaas. De overige kaas kan lekker in een lunchsalade de volgende dag, of garneer je belegde boterham ermee.