HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVeggie Picadillo Met Linzen
topBanner
Veggie picadillo met linzen

Veggie picadillo met linzen

met olijven, kappertjes en rozijnen

Lees meer

Picadillo wordt traditioneel bereid in Latijns-Amerika van gehakt, tomaten, rozijnen en olijven. Vandaag serveer je een vegetarische variant op dit gerecht!

Labels:VeggieLekker snelKlimaatbewust
Allergenen :GlutenGerstMosterdSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

380 gram

Linzen

15 ml

Worcestershiresaus

(BevatGluten, Gerst, Mosterd, Soja)

30 gram

Olijf-kappertjesmix

20 gram

Rozijnen

150 gram

Witte langgraanrijst

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

⅔ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

100 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)715 kcal
Energie (kJ)2992 kJ
Vetten21.09 g
waarvan verzadigd8.7 g
Koolhydraten99.26 g
waarvan suikers20.7 g
Vezels11.32 g
Eiwitten25.19 g
Zout4.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Vergiet
Kleine kom
Wok
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de paprika in blokjes.
2
  • Kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar.
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel af.
  • Snijd de peterselie inclusief takjes grof.
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur.
  • Voeg de paprika, rozijnen, Mexicaanse kruiden en tomatenblokjes toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg daarna de olijven, kappertjes en worcestershiresaus toe aan de pan en verhit 10 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  • Voeg ten slotte de linzen toe en breng op smaak met peper en zout.
4
  • Verdeel de rijst en picadillo over de borden.
  • Verbrokkel de witte kaas erboven.
  • Garneer met de gesneden bladpeterselie.