HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelgerst Risotto Met Spek En Geroosterde Venkel
topBanner
Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

Parelgerst-risotto met spek en geroosterde venkel

met courgette, zure room en grana padano

Lees meer

Parelgerst (of gort) ontstaat door het harde velletje van gerstkorrels af te slijpen. De gerst wordt als het ware gepolijst als een parel.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:Balans
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Biologische limoen

130 gram

Parelgerst

(BevatGlutenbevattende granen)

100 stuk(s)

Spekblokjes

30 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Grana padano-vlokken

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2677 kJ
Energie (kcal)640 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels11 g
Eiwitten24 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Rasp
Pan met deksel
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd in reepjes van 1 cm dik. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers de limoen uit boven een kleine kom.

2

Weeg de parelgerst af. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel. Voeg de knoflook, de parelgerst en de helft van de ui toe en roerbak 1-2 minuten op middelhoog vuur. Blus af met het limoensap. Voeg per persoon 225 ml warm water en 1/8 bouillonblokje toe. Breng aan de kook en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 - 30 minuten droog.

3

Meng in een grote kom de venkel, courgette en de overige rode ui met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om zodat alles bedekt is met olie. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 30 minuten in de oven. Schep af en toe om.

4

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 5 - 6 minuten knapperig. Haal dan van het vuur.

5

Roer, wanneer de parelgerst gaar is, de zure room en de grana padano door de risotto. Voeg het spek, inclusief bakvet, toe aan de risotto en meng.

6

Verdeel de parelgerst-risotto over de borden. Garneer de risotto met het limoenrasp. Schep de geroosterde groenten erbij.