Venkel recepten

Op zoek naar recepten met venkel? Er zijn vele verschillende recepten te vinden bij HelloFresh. Laat je inspireren door de venkel recepten en zet de lekkerste gerechten op tafel.

Bekijk onze beste groente recepten

Venkel uit de oven

Venkel heeft een uitgesproken smaak. Met name wanneer venkel rauw gegeten wordt, kan de lichte anijssmaak overheersen. Gek genoeg, wordt de smaak van venkel getransformeerd wanneer het uit de oven komt. Als venkel uit de oven komt krijgt de groente een heerlijke zachte smaak met een licht knapperige textuur. Het venkelzaad zorgt ervoor dat de groente een subtiele anijssmaak heeft. Venkel kun je op diverse manieren verwarmen en dus milder maken. Zowel grillen als roosteren geeft venkel een lichte karamelisatie die iets zoets heeft.

Venkel bakken

Houd je van licht zoete gekarameliseerde venkel? Dan is het bakken van deze groente bij uitstek iets voor jou. Door venkel in olie te bakken, krijgt het een milde maar rijke anijssmaak. Gebakken venkel kan als bijgerecht worden geserveerd, maar ook onderdeel zijn van een Italiaanse pasta. Er zijn veel variaties om van deze uitgesproken groente te genieten. Venkel is bovendien een bron van vezels en kalium. Een goede optie dus voor een gebalanceerd dieet.

Veelgestelde vragen over venkel recepten

Welk deel van de venkel gebruik je?

Voor de bereiding van venkel kun je het beste de stronk en de droge uiteinden van de stelen afsnijden. Als je venkel rauw wil eten, is het lekker om ook de kern van de groente te verwijderen.

Welke kruiden gaan goed met venkel?

Heel veel kruiden en specerijen gaan goed samen met venkel. Zo kun je venkel onder andere combineren met oregano, komijnzaad, verse knoflook, mosterdzaad, tijm of dille.

Is de kern van venkel eetbaar?

De kern van een venkel wordt meestal verwijderd en niet opgegeten.

Waar wordt venkel voor gebruikt?

Venkel is erg veelzijdig. Venkel kan rauw worden gebruikt voor in salades, maar het kan ook worden gestooft, gekookt of geroosterd. Daarnaast kunnen de blaadjes van de venkel, net als dille, worden gebruikt als verse kruiden. Ook wordt venkel voor soepen, sauzen en stoofgerechten gebruikt. Venkel kan zelfs voor taarten en broden worden gebruikt.
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!

Recepten die je met liefde kookt!

Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten

Krijg tot wel € 90,- korting
Krijg tot wel € 90 korting + cadeaus!

Inclusief gratis bezorging