HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Garnalen En Venkel
topBanner
Orzo met garnalen en venkel

Orzo met garnalen en venkel

Met provolone

QUICK & EASY
Lees meer

Van oudsher is orzo een pastasoort die gegeten werd door de gladiatoren van het Romeinse Rijk. Tegenwoordig wordt het niet alleen veel gebruikt in Italië, maar vind je orzo ook terug in de Griekse en Arabische keuken. In dit gerecht gebruik je provolone, waardoor je in Italiaanse sferen blijft. Buon appetito!

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagenFamilie
Allergenen :Glutenbevattende granenSchaaldierenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1.5 stuk(s)

Venkel

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

2 tl

Gedroogde tijm

180 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

75 gram

Provolonevlokken

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2548 kJ
Energie (kcal)609 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels8 g
Eiwitten34 g
Zout3.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd vervolgens in blokjes van 1 cm. Snijd het loof van de venkel fijn en houd apart voor de garnering.

2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de venkel, de orzo en de tijm toe en bak 1 –2 minuten.

3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, op middelhoog vuur, in 10 – 12 minuten droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.

4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen in 3 – 4 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

5

Schenk het bakvocht van de garnalen bij de orzo en roer door. Voeg de provolone toe aan de orzo en laat, al roerend, smelten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden, steek de garnalen tussen de orzo en garneer met het venkelloof.