Skip to main content
Dillekrieltjes met gebakken dorade
Dillekrieltjes met gebakken dorade

Dillekrieltjes met gebakken dorade

Met bloedsinaasappel-venkelsalade en dragon

Bloedsinaasappel heeft een zoetzure smaak en kan een mooie diepe rode kleur krijgen. Omdat het seizoen pas net begonnen is, kan het zijn dat je bloedsinaasappel nog niet heel rood is. Je gebruikt de sinaasappel in een salade met rauwe venkel en verse dragon, een klassieke combinatie van zoet, zuur en fris met een vleugje anijs. De salade gaat goed samen met vis, zoals deze dorade.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

200 gram

Venkel

½ stuk(s)

Bloedsinaasappel

3 bosje(s)

Verse dragon

1 stuk(s)

Doradefilet met huid

3 bosje(s)

Verse dille

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2079 kJ
Energie (kcal)497 kcal
Vetten16 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels11 g
Eiwitten25 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Krieltjes koken
1

Was de krieltjes grondig en snijd de krieltjes in de lengte doormidden. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in een pan met deksel in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Halveer ondertussen de venkel, snijd in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in fijne halve reepjes. Probeer de venkel zo dun mogelijk te snijden, dan trekken de smaken straks beter in. Schil de bloedsinaasappel en snijd in dunne plakken.

Salade mengen
3

Pluk de blaadjes dragon van de takjes. Meng in een saladekom de reepjes venkel met de bloedsinaasappel, en de blaadjes dragon, de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Laat de salade even staan zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Dorade bakken
4

Dep de doradefilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 1 – 2 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de dorade nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.

Krieltjes mengen
5

Snijd ondertussen de dille fijn. Meng de dille en het bakvocht van de dorade door de krieltjes en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de dillekrieltjes met de dorade en de bloedsinaasappel-venkelsalade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Tomaat-paprikasoep met parelcouscous en knoflook-soepstengels

Lekker zoet door de gedroogde abrikozen
Salade met gerookte zalm, spruiten, ei en aardappelen

Salade met gerookte zalm, spruiten, ei en aardappelen

Met koudgerookte zalm en de eerste Hollandse spruiten van dit seizoen
Gele curry met kip, bloemkool en zilvervliesrijst

Gele curry met kip, bloemkool en zilvervliesrijst

Oosterse curry met een Hollands tintje
Kokossoep met udonnoedels en pinda’s

Kokossoep met udonnoedels en pinda’s

Aziatische soep met verschillende Oosterse smaakmakers
Runderchipolata met gewokte groenten en krieltjes

Runderchipolata met gewokte groenten en krieltjes

Een Hollandse wokschotel met kruidige worstjes
Quesadilla van platbrood met tomaat en gruyère

Quesadilla van platbrood met tomaat en gruyère

Met een salade van Hollandse radijs en frisse citroen
Vispakketje met venkel, sperziebonen en gebakken krieltjes

Vispakketje met venkel, sperziebonen en gebakken krieltjes

Je stoomt de heekfilet in de oven
Gebakken schelvis met zeekraal en aardappelpuree

Gebakken schelvis met zeekraal en aardappelpuree

Een ziltig gerecht met verse dille
Gerookte forelsalade met witlof, zoete appel en krieltjes

Gerookte forelsalade met witlof, zoete appel en krieltjes

Een lekkere Hollandse salade met een honing-mosterd dressing
Zalm met ovengroenten en krieltjes met amandel-dukkah

Zalm met ovengroenten en krieltjes met amandel-dukkah

Een bijzondere combinatie van krieltjes en een kruidenmengsel
Romige farfalle met verse knoflook, cherrytomaten en grana padano

Romige farfalle met verse knoflook, cherrytomaten en grana padano

Makkelijk gerecht met smaakvolle ingrediënten
Fusilli integrale met warm gerookte makreel, verse dille en crème fraîche

Fusilli integrale met warm gerookte makreel, verse dille en crème fraîche

met gemixte paprika
Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino

Conchiglie met kruidig kipgehakt en pecorino

Voorgekruid met Italiaanse smaken
Gemarineerde kippendijfilet met ovenkrieltjes en een lauwwarme salade

Gemarineerde kippendijfilet met ovenkrieltjes en een lauwwarme salade

met verse dille
Hollandse aardappelsalade met gerookte forel en yoghurtdressing

Hollandse aardappelsalade met gerookte forel en yoghurtdressing

Heerlijk met pittige radijsjes en knapperige paprika
Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, salade en krieltjes

Gevulde kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto, salade en krieltjes

De salade krijgt een frisse smaak door de appel, komkommer en bosui
Pasta pesto met venkel, cherrytomaten en grana padano

Pasta pesto met venkel, cherrytomaten en grana padano

Een Italiaans gerecht met Hollandse venkel
Orzo met snijbonen, venkel en grana padano

Orzo met snijbonen, venkel en grana padano

met verse oregano en Italiaanse kaas
Worst van Brandt & Levie, salade met warme paprika en gebakken krieltjes

Worst van Brandt & Levie, salade met warme paprika en gebakken krieltjes

Heerlijke worst met venkelzaad en een salade met verse oregano
Gehaktballen met kool en room-dillesaus

Gehaktballen met kool en room-dillesaus

Gehakballetjes op Scandinavische wijze!

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes