HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Frans recepten
Dillekrieltjes met gebakken dorade

Dillekrieltjes met gebakken dorade

Met bloedsinaasappel-venkelsalade en dragon

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3 / 4van de 271 beoordelingen
Lees meer

Bloedsinaasappel heeft een zoetzure smaak en kan een mooie diepe rode kleur krijgen. Omdat het seizoen pas net begonnen is, kan het zijn dat je bloedsinaasappel nog niet heel rood is. Je gebruikt de sinaasappel in een salade met rauwe venkel en verse dragon, een klassieke combinatie van zoet, zuur en fris met een vleugje anijs. De salade gaat goed samen met vis, zoals deze dorade.

Labels:Calorie-focusDiscoveryEten binnen 3 dagenQuick & easy
Allergenen:VisMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

500 g

Krieltjes

400 g

Venkel

1 stuks

Bloedsinaasappel

6 takje

Verse dragon

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Doradefilet met huid

(BevatVis)

6 takje

Verse dille

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

1 tl

Witte wijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2079 kJ
Energie (kcal)497 kcal
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels11 g
Eiwitten25 g
Zout0.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Keukenpapier
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Krieltjes koken
Krieltjes koken
1

Was de krieltjes grondig en snijd de krieltjes in de lengte doormidden. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in een pan met deksel in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
Snijden
2

Halveer ondertussen de venkel, snijd in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in fijne halve reepjes. Probeer de venkel zo dun mogelijk te snijden, dan trekken de smaken straks beter in. Schil de bloedsinaasappel en snijd in dunne plakken.

Salade mengen
Salade mengen
3

Pluk de blaadjes dragon van de takjes. Meng in een saladekom de reepjes venkel met de bloedsinaasappel, en de blaadjes dragon, de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Laat de salade even staan zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Dorade bakken
Dorade bakken
4

Dep de doradefilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 1 – 2 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de dorade nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.

Krieltjes mengen
Krieltjes mengen
5

Snijd ondertussen de dille fijn. Meng de dille en het bakvocht van de dorade door de krieltjes en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Serveer de dillekrieltjes met de dorade en de bloedsinaasappel-venkelsalade.