Dillekrieltjes met gebakken dorade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dillekrieltjes met gebakken dorade

Dillekrieltjes met gebakken dorade

Met bloedsinaasappel-venkelsalade en dragon

Bloedsinaasappel heeft een zoetzure smaak en kan een mooie diepe rode kleur krijgen. Omdat het seizoen pas net begonnen is, kan het zijn dat je bloedsinaasappel nog niet heel rood is. Je gebruikt de sinaasappel in een salade met rauwe venkel en verse dragon, een klassieke combinatie van zoet, zuur en fris met een vleugje anijs. De salade gaat goed samen met vis, zoals deze dorade.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

200 gram

Venkel

½ stuk(s)

Bloedsinaasappel

3 bosje(s)

Verse dragon

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Doradefilet met huid

(Bevat Vis)

3 bosje(s)

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2079 kJ
Energie (kcal)497 kcal
Vetten16 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels11 g
Eiwitten25 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Krieltjes koken
1

Was de krieltjes grondig en snijd de krieltjes in de lengte doormidden. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in een pan met deksel in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Halveer ondertussen de venkel, snijd in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in fijne halve reepjes. Probeer de venkel zo dun mogelijk te snijden, dan trekken de smaken straks beter in. Schil de bloedsinaasappel en snijd in dunne plakken.

Salade mengen
3

Pluk de blaadjes dragon van de takjes. Meng in een saladekom de reepjes venkel met de bloedsinaasappel, en de blaadjes dragon, de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Laat de salade even staan zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Dorade bakken
4

Dep de doradefilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 1 – 2 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de dorade nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.

Krieltjes mengen
5

Snijd ondertussen de dille fijn. Meng de dille en het bakvocht van de dorade door de krieltjes en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de dillekrieltjes met de dorade en de bloedsinaasappel-venkelsalade.