Wijtingfilet met ravigottesaus, krieltjes en gebakken venkelsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wijtingfilet met ravigottesaus, krieltjes en gebakken venkelsalade

Wijtingfilet met ravigottesaus, krieltjes en gebakken venkelsalade

Ravigottesaus komt oorspronkelijk uit de Franse keuken. Vinaigrette, kappertjes, ui en bieslook vormen de basis voor deze klassieke saus. Ravigottesaus is erg lekker bij vis, maar het is ook heerlijk om je gebakken krieltjes in te dippen. De Hollandse venkel zorgt voor een zoete toets.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Wijtingfilet met huid

(Bevat Vis)

40 gram

Mesclun

40 gram

Ravigotesaus

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)670 kcal
Energie (kJ)2803 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout0 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Bak de krieltjes.
1

Was de krieltjes grondig, snijd grote krieltjes in kwarten en kleine doormidden. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.

Snijd de venkel in dunne repen.
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn en snipper de rode ui. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd vervolgens in dunne repen.

3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de venkel 8 minuten. Voeg halverwege de knoflook en rode ui toe. Bewaar daarna in een saladekom.

Bak de wijtingfilet.
4

Verhit, als de krieltjes bijna klaar zijn, de roomboter in dezelfde koekenpan op middelmatig vuur en bak de wijting 2 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

5

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de mesclun en de dressing toe aan de saladekom en schep om.

Serveer met de ravigottesaus, eet smakelijk!
6

Verdeel de wijting, krieltjes en salade over de borden en serveer met de ravigottesaus.