HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Frans recepten
Camembert uit de oven met tijm en rozemarijn

Camembert uit de oven met tijm en rozemarijn

geserveerd met friszure venkelsalade

Lees meer

Wie Franse kaas zegt, zegt camembert! Deze schimmelkaas van koemelk kan niet missen op een kaasplank, maar heb je hem weleens uit de oven gegeten? Zo wordt hij nog romiger en smaakvoller. Doop er een stukje knapperige baguette in en voilà, je snapt waar het gezegde als een god in Frankrijk vandaan komt. De venkelsalade vormt een frisse tegenhanger voor de volle, romige kaas. Het citroensap maakt de venkel niet alleen nog frisser, maar ook zachter.

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granen
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

300 g

Krieltjes

1 stuks

Venkel

1 stuks

Citroen

1 stuks

Sjalot

160 g

Franse camembert

8 g

Verse rozemarijn en tijm

1 stuks

Baguette

(BevatGlutenbevattende granen, Kan sporen van allergenen bevatten)

60 g

Mesclun

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Honing

Zelf toevoegen

3 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3157 kJ
Energie (kcal)755 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels9 g
Eiwitten25 g
Zout2.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Grote kom
Ovenschaal
Kleine kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in flinterdunne reepjes. Pers de citroen uit boven een grote kom. Snipper de sjalot fijn.

Venkel marineren
Venkel marineren
2

Voeg de venkel toe aan de grote kom met het citroensap en voeg 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de venkel marineren in het citroensap en schep af en toe om. Kook ondertussen de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

Camembert bakken
Camembert bakken
3

Leg de camembert in een ovenschaal en maak er een aantal kleine inkepingen in. Verdeel het takje rozemarijn en enkele takjes tijm over de inkepingen van de camembert. Bak de camembert 15 – 20 minuten in de oven. Leg de laatste 8 minuten de baguette bij de camembert in de oven en bak mee.

Vinaigrette maken
Vinaigrette maken
4

Meng ondertussen in een kleine kom per persoon 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 tl mosterd, 1 tl honing, 1 el extra vierge olijfolie tot een vinaigrette. Voeg de sjalot toe, roer goed door en breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
Salade maken
5

Voeg de vinaigrette, krieltjes en mesclun toe aan de grote kom met venkel. Snijd de baguette in plakken.

Serveren
Serveren
6

Serveer de venkelsalade samen met de warme camembert en de baguette.