Koolrabi recepten

Op zoek naar recepten met koolrabi? Er zijn vele verschillende recepten te vinden bij HelloFresh. Laat je inspireren door de koolrabi recepten en zet de lekkerste gerechten op tafel.

Bekijk onze beste groente recepten

Koolrabi oven

Koolrabi is een niet veel gebruikte groente. Het is een koolsoort waarvan de knol boven de grond uit groeit. Als deze groente gegeten wordt, dan is het vaak rauw in een salade. Rauwe koolrabi smaakt een beetje zoals broccoli en heeft iets weg van radijs. Wat veel mensen niet weten, is dat deze zomerse groente ook verrukkelijk uit de oven is. Zo kun je koolrabi in de oven roosteren als voedzame alternatief voor aardappelfrietjes. Of wat dacht je van een ovenschotel met gegratineerde koolrabi? Heerlijk met aardappel, room en kaas. Koolrabi uit de oven maakt de groente iets zachter en milder van smaak.

Koolrabi bereiden

Afhankelijk van jouw smaakvoorkeuren kun je koolrabi op verschillende manieren bereiden. Zo kan de kool rauw worden gegeten. Lekker voor in een salade! Een andere populaire bereidingswijze is het in de oven roosteren van koolrabi. Verder kun je koolrabi ook stomen, koken of grillen op de BBQ. Tot slot kun je koolrabi ook roerbakken, pureren of als vulling voor hartige taarten gebruiken. Je kunt dus eindeloos blijven variëren met deze veelzijdige groente. Bovendien komt de groente ook in veel kleuren, zoals wit, groen en tussen paars en rood in, maar onder de schil is de koolrabi altijd wit.

Veelgestelde vragen over koolrabi recepten

Wat is er gezond aan koolrabi?

Koolrabi bevat boordevol vitamine C en is rijk aan onder andere calcium, kalium, magnesium en voedingsvezels.

Kun je het blad van de koolrabi ook eten?

Ja, het blad van de koolrabi kan worden gegeten en is zelfs rijk aan vitamine A.

Is koolrabi een vergeten groente?

Ja, koolrabi kan als een vergeten groete worden beschouwd. Andere vergeten groente zijn bijvoorbeeld aardpeer en raapstelen. Maar een goede definitie van vergeten groenten bestaat eigenlijk niet.

Is koolrabi hetzelfde als knolraap?

Nee, koolrabi en knolraap zijn twee verschillende groenten. Koolrabi is geen wortel, maar een knolvormige, verdikte stengel van een koolplant. En rauwe koolrabi smaakt een beetje als selderij. Knolraap, daarentegen, groeit onder de grond en smaakt wat radijzig.
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!

Recepten die je met liefde kookt!

Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten

Krijg tot wel € 90,- korting
Krijg tot wel € 90 korting + cadeaus!

Inclusief gratis bezorging