Asperge recepten

Op zoek naar recepten met asperge? Er zijn vele verschillende recepten te vinden bij HelloFresh. Laat je inspireren door de asperge recepten en zet de lekkerste gerechten op tafel.

Bekijk onze beste groente recepten

Asperge recepten oven

Dé tijd om te genieten van de Nederlandse smaken is tijdens het aspergeseizoen van begin februari tot eind juni. Asperges zijn heerlijke groenten en een favoriet onder liefhebbers van culinair genot. Velen kennen alleen het traditionele asperge recept met gekookte eieren, ham en hollandaisesaus. Maar deze lelieachtige groente is veel veelzijdiger dan dat alleen. Asperges, groene of witte, kun je namelijk ook heerlijk in de oven bereiden. Dit brengt hun natuurlijke smaak volledig tot zijn recht. Het mooie van asperges uit de oven is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een smaakvolle ovenschotel met kaas en ham? Daarnaast kun je ook asperges in de oven roosteren om een prachtige goudbruine kleur en een licht knapperige textuur te krijgen. Kortom, je kunt met zowel groene als witte asperges alle kanten op en je kunt deze groente ook prima in de oven bereiden.

Asperge soep recepten

Aspergesoep: het witte vloeibare goud van het voorjaar. Met recht staat deze geliefde Hollandse klassieker regelmatig bij mensen thuis op tafel. Daarnaast hoeft het maken van aspergesoep helemaal niet ingewikkeld te zijn en zijn er talloze heerlijke variaties mogelijk. Zo kun je eenvoudig een heerlijke romige en gebonden soep maken, maar kun je ook een fluweelzachte soep maken van enkel de schillen van de asperges. Door op dankbare wijze gebruik te maken van de overgebleven aspergeschillen voor het bereiden van een soep, draag je bovendien bij aan het verminderen van voedselverspilling. Zo profiteer je maximaal van het aspergeseizoen!

Veelgestelde vragen over asperge recepten

Hoe moet je asperges eten?

Voor het bereiden van verse witte asperges is het voldoende om de groente lichtjes te schillen totdat het mesje moeiteloos over de asperge glijdt. Begin net onder het kopje en schil naar beneden toe. Vervolgens snijd je het onderste gedeelte eraf. Tot slot kun je ze op traditionele wijze twintig minuten koken.

Hoeveel kilo asperges per persoon?

Wanneer je verse asperges voor een voorgerecht of een bijgerecht bereidt, dan is vaak 200 tot 250 gram per persoon voldoende. Gebruik je asperges als hoofdgerecht? Dan is 400 tot 500 gram per persoon meestal een goed portie.

Hoe gezond zijn asperges?

Asperges zijn erg voedzaam, want ze bevatten boordevol antioxidanten, foliumzuur en vitamine K.

Kun je asperges helemaal eten?

Het lekkerste is om witte asperges te schillen en de onderkant eraf te snijden. Groene asperges daarentegen hoeven vaak niet te worden geschild, maar snijd je alleen het onderste gedeelte eraf.
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!

Recepten die je met liefde kookt!

Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten

Krijg tot wel € 110,- korting
Krijg tot wel € 90 korting + cadeaus!

Inclusief gratis bezorging