HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGemarineerde Kipfilet In Hollandaisesaus
topBanner
Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus

met gebakken rozemarijnkrieltjes, gegrilde asperges en tomaat

Premium
Lees meer

Je marineert de kipfilet in Siciliaanse kruidenmix. Dit geeft extra veel smaak aan dit makkelijk te bereiden luxe gerecht!

Labels:Lekker snelComfortfood
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Kipfilet

100 gram

Hollandaisesaus

(BevatMelk (inclusief lactose), Eieren)

400 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

250 gram

Groene asperges

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

2 stuk(s)

Tomaat

⅓ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)613 kcal
Energie (kJ)2563 kJ
Vetten32.36 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten42.37 g
waarvan suikers5.6 g
Vezels7.94 g
Eiwitten36.54 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Diep bord
Ovenschaal
Koekenpan met deksel
Steelpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verwijder 1 – 2 cm van harde onderkant van de groene asperges. Snijd de tomaat in 8 partjes. Verdeel de groene asperges en tomaten over een ovenschaal, besprenkel met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 tl tijm en breng op smaak met peper en zout. Rooster vervolgens 18 minuten in de oven.
  • Marineer ondertussen de kipfilet in een diep bord met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.
2
  • Leg de gemarineerde kipfilet in een ovenschaal en zet deze bij de groenten in de oven. Bak de kip 8 - 10 minuten, of tot de kip gaar is.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 5 - 6 minuten.
  • Haal het deksel van de pan en voeg 1/2 tl rozemarijn per persoon toe. Bak, onafgedekt, nog 5 minuten.
3
  • Verhit de hollandaisesaus in een steelpan op laag vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
  • Voeg de achtergebleven marinade uit de ovenschaal van de kip toe aan de hollandaisesaus.
4
  • Verdeel de krieltjes met rozemarijn over de borden.
  • Leg de asperges en tomaten erbij.
  • Snijd de kipfilet in plakken en leg ze schuin over de asperges.
  • Serveer met de hollandaisesaus.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!