Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola

Geen fan van asperges schillen? We geven je groot gelijk! Het voordeel van groene asperges is dat je ze niet hoeft te schillen. Je kunt ze meteen gebruiken.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Ei
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

75 gram

Spekreepjes

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Verse rigatoni

(Bevat: Ei, Tarwe)

40 gram

Rucola

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

125 gram

Groene asperges

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3778 kJ
Energie (kcal)903 kcal
Vetten44.3 g
waarvan verzadigd24.4 g
Koolhydraten85.7 g
waarvan suikers10 g
Vezels9.4 g
Eiwitten39 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  •  Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder 1 – 2 cm van de harde onderkant van de groene asperges. Snijd ze in gelijke stukken van ongeveer 4 cm. 
  • Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
Saus maken
2
  • Voeg de ui en knoflook toe aan dezelfde hapjespan met het bakvet van het spek. Fruit de ui en knoflook 3 - 4 minuten. Blus af met wittewijnazijn.
  • Voeg de room en de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje toe. Meng goed door en laat op op middelmatig vuur sudderen.
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
Pasta koken
3
  • Kook ondertussen de pasta in 4 – 6 minuten gaar in de pan. Kook de laatste 2 - 3 minuten de groene asperges mee.
  • Bewaar wat kookvocht, giet de rest af en voeg de pasta toe aan de saus. 
  • Voeg 3/4 van de geitenkaas en de helft van de verse kruiden toe aan de saus.
  • Voeg eventueel wat kookvocht toe aan de saus. Breng het geheel flink op smaak met peper en zout.
Serveren
4

 

  • Verdeel de rucola over borden en breng deze op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel de pasta en spekreepjes eroverheen.
  • Verkruimel de overige geitenkaas over de pasta en garneer met de overige verse kruiden.