HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelcouscous Met Gegrilde Asperges, Cherrytomaten En Feta
topBanner
Parelcouscous met gegrilde asperges, cherrytomaten en feta

Parelcouscous met gegrilde asperges, cherrytomaten en feta

Gegarneerd met pittige lenteui

Lees meer

Deze groene asperges groeien, in tegenstelling tot witte asperges, boven de grond en hebben een sterkere smaak dan witte asperges. Groene asperges hoef je ook niet te schillen. Extra gemakkelijk dus! In de oven krijgen de asperges, samen met de tijm en cherrytomaten een extra lekkere smaak.

Allergenen :GlutenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Groene asperges

3 takje(s)

Gedroogde tijm

250 gram

Rode cherrytomaten

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenKan bevattenLupine, Soja, Eieren, Mosterd)

2 stuk(s)

Bosui

30 gram

Amandelen

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesamzaad)

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)587 kcal
Energie (kJ)2456 kJ
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels9 g
Eiwitten21 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Mes
Bakpapier
Bakplaat
Grote pan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon.

2

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de onderste 2 cm van de groene asperges. Snijd de asperges in de lengte doormidden en vervolgens in 4 gelijke stukken. Ris de tijmblaadjes van de takjes.

3

Meng de knoflook, groene asperges, cherrytomaten en de helft van de tijm met de olijfolie in een ovenschaal met bakpapier. Bestrooi met peper en zout en bak de groenten 20 minuten in de oven. Schep tussendoor een keer om.

4

Smelt de roomboter in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous en overige tijm toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en kook de parelcouscous, afgedekt, op laag vuur in 10 minuten droog.

5

Snijd ondertussen de lenteui in fijne ringen en hak de amandelen grof. Voeg de lenteui na 5 minuten toe aan de parelcouscous. Roer dan meteen goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

6

Verkruimel de feta. Roer de parelcouscouskorrels los met een vork en voeg de helft van de groenten inclusief het kookvocht uit de ovenschaal en de helft van de feta toe.

7

Verdeel het gerecht over de borden. Schep de overige groenten op de parelcouscous en garneer met de amandelen en overige feta. Besprenkel naar wens met extra vierge olijfolie.

Tip! Wil je dit gerecht meer pit geven? Voeg dan een ¼ tl chilipoeder per persoon toe aan de parelcouscous tegelijk met de bouillon.