Skip to main content
Verse tagliatelle met witte asperges in romige saus
Verse tagliatelle met witte asperges in romige saus

Verse tagliatelle met witte asperges in romige saus

met spekreepjes, parmigiano reggiano en verse kruiden

4.2
(632)

Met bijnamen als 'de koningin van de groente' en 'het witte goud' is deze seizoensgroente bij velen favoriet. De asperges in jouw box komen van eigen bodem, waar ze met liefde en passie worden gesorteerd en geschild met machines die draaien op zonne-energie.

Alleen verkrijgbaar in het seizoen, dus voeg deze groentefavoriet snel aan je box toe.

Labels:
+ Gratis Storytel
Allergenen :
Ei
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Verse tagliatelle

(Bevat: Ei, Tarwe)

250 gram

Witte asperges

100 gram

Spekreepjes

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)924 kcal
Energie (kJ)3866 kJ
Vetten47.6 g
waarvan verzadigd23.1 g
Koolhydraten83.1 g
waarvan suikers4.5 g
Vezels7.2 g
Eiwitten40.1 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Dunschiller
Grote pan
Rasp
Garde
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Kook ruim water in een grote pan voor de asperges en de pasta. Snijd de onderste 1 - 2 cm van de asperges. Schil met een dunschiller de asperges vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden. Snijd de asperges vervolgens in 5 gelijke stukken.

Weetje: Wist je dat groene asperges hun kleur te danken hebben aan het feit dat ze boven de grond groeien? Witte asperges groeien onder de grond en zijn daarom kleurloos. Zowel groene als witte asperges bevatten foliumzuur. Deze vitamine is essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen en draagt daardoor bij aan een hoger energieniveau.

Asperges koken
2

Kook de aspergestukken 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de verse kruiden fijn en rasp de parmigiano reggiano. Schep de aspergestukken uit de pan en bewaar apart. Schep 100 ml kookvocht per persoon uit de pan. Voeg een snuf zout toe aan de pan en breng de rest van het water opnieuw aan de kook voor de pasta.

Saus maken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg 1/3 van het achtergehouden kookvocht van de asperges toe en roer met de garde tot het kookvocht is opgenomen. Herhaal dit nog twee keer met het overige kookvocht en roer tot de saus glad is. Breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten inkoken (zie Tip). Zet het vuur van de saus uit en roer de kruidenroomkaas, de helft van de parmigiano reggiano en de aspergestukken erdoorheen. Proef en breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en roomboter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el roomboter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.

Pasta koken
4

Kook ondertussen de verse pasta in 4 - 6 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en voeg de pasta toe aan de pan met de saus. Meng goed en voeg eventueel wat van het kookvocht van de pasta toe als de saus te dik blijft.

Spekreepjes bakken
5

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 3 - 4 minuten knapperig.

Serveren
6

Verdeel de pasta met saus over de borden. Garneer met de spekreepjes, de overige parmigiano reggiano en de verse kruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Witte asperges met zachtgekookt ei, boeren stolwijker kaas en cress

Witte asperges met zachtgekookt ei, boeren stolwijker kaas en cress

Zachte Hollandse witte asperges op traditionele wijze bereid
Penne integrale met een saus van boerenkool en roomkaas

Penne integrale met een saus van boerenkool en roomkaas

Omdat boerenkool ook heerlijk smaakt bij pasta
Romige parelcouscous met pompoen en hazelnoten

Romige parelcouscous met pompoen en hazelnoten

De roomkaas is gekruid met ras el hanout en peterselie
Bietenpizza met champignons, rucola en twee kazen

Bietenpizza met champignons, rucola en twee kazen

Een bijzondere variant op de klassieke pizza
Spinaziesoep met kruidenroomkaas en maiskolf

Spinaziesoep met kruidenroomkaas en maiskolf

Met een gekookt eitje en knapperige nootjes
Spinaziesoep met een maïskolf en kruidenkaas

Spinaziesoep met een maïskolf en kruidenkaas

Met een gekookt eitje en pecannoten
Witte asperges met achterham, gekookt ei en peterselie

Witte asperges met achterham, gekookt ei en peterselie

Het Hollandse witte goud op traditionele wijze bereid
Witte aspergesoep met ei, bieslook en volkoren rozijnenbroodje

Witte aspergesoep met ei, bieslook en volkoren rozijnenbroodje

Een klassieke, romige soep
Romige conchigli met groenten, kruidenroomkaas en pecannoten

Romige conchigli met groenten, kruidenroomkaas en pecannoten

Zomerse stamppot met gele cherrytomaten, feta en zonnebloempitten

Zomerse stamppot met gele cherrytomaten, feta en zonnebloempitten

Romige pasta pesto met groente en kruidenroomkaas

Romige pasta pesto met groente en kruidenroomkaas

Parelcouscous met gekruide heekfilet en venkel

Parelcouscous met gekruide heekfilet en venkel

Fluweelzachte broccolisoep met dana blue en roomkaas-ciabatta

Fluweelzachte broccolisoep met dana blue en roomkaas-ciabatta

Knolselderijstoemp met gebakken serranoham en kruidenroomkaas

Knolselderijstoemp met gebakken serranoham en kruidenroomkaas

Witte asperges met ham en ei

Witte asperges met ham en ei

Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt, romige tomatensaus, kruidenroomkaas en vijf soorten groenten

Italiaanse orzo met gekruid rundergehakt, romige tomatensaus, kruidenroomkaas en vijf soorten groenten

Fluweelzachte broccolisoep met dana blue

Fluweelzachte broccolisoep met dana blue

Met geroosterde ciabatta, kruidenroomkaas en pijnboompitten
Romige caserecce met geroosterde pecannoten

Romige caserecce met geroosterde pecannoten

Met broccoli, champignons en puntpaprika
Mediterraan gekruide kipfilet met romige andijvie

Mediterraan gekruide kipfilet met romige andijvie

Met rozemarijn-aardappeltjes en tomatensalade
Romige parelcouscous met heekfilet

Romige parelcouscous met heekfilet

Met witlof en prei

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Zalm in een knapperig jasje met krokante rosevalaardappelen

Zalm in een knapperig jasje met krokante rosevalaardappelen

met granaatappel, romige bieslooksaus en sperziebonen met amandelschaafsel
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Kruidige kippensoep met room

Kruidige kippensoep met room

met paksoi, wortel en aardappelen
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Varkenshaas in ontbijtspek met paddenstoelenroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met paddenstoelenroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

Varkenshaas met kalfsjus en aardappelgratin

met mesclunsalade met honing-mosterddressing
Hartige pie van gemengd gehakt met uienchutney

Hartige pie van gemengd gehakt met uienchutney

met sperziebonen
Wildzwijnburger met ovenfrietjes en kool-appelsalade

Wildzwijnburger met ovenfrietjes en kool-appelsalade

met toppings van blauwe kaas, ontbijtspek en cranberrychutney
Luxe caesarsalade met kip en spek

Luxe caesarsalade met kip en spek

met ansjovis, sperziebonen en zelfgemaakte croutons
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Zelfgemaakte kip cordon bleu

Zelfgemaakte kip cordon bleu

geserveerd met krieltjes en salade met honing-mosterdmayonaise
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Varkenshaas in zwartepepersaus

Varkenshaas in zwartepepersaus

met krieltjes en groene salade

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tomatensoep met ciabatta met burrata

Tomatensoep met ciabatta met burrata

met vers basilicum en Siciliaanse kruiden
Flammkuchen met griezelige garnalen en rucolasalade

Flammkuchen met griezelige garnalen en rucolasalade

met mozzarella en gekaramelliseerde uienslierten
Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

met gembermayonaise, radijs en komkommer
Vegetarische runderstukjes met cheesy aardappelen en basilicum

Vegetarische runderstukjes met cheesy aardappelen en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: paprika, courgette en ui
Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

met gekaramelliseerde-uiensaus, walnootstukjes en appel
Mexicaanse stijl bulgurbowl met gebakken ei en avocado

Mexicaanse stijl bulgurbowl met gebakken ei en avocado

met mais-salsa en bietentortillachips
Fakirs vliegend tapijt

Fakirs vliegend tapijt

met rundermerguez en groene puntpaprika
Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

met Grana Padano, wortel, bleekselderij, tomaat en peterselie
Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en geroerbakte radijsjes
Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

met krieltjes en witlof-appelsalade
Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

met pastinaakpuree en regenboogwortels
Spookachtige kipworstjes met bovennatuurlijk lekkere aardappelpuree

Spookachtige kipworstjes met bovennatuurlijk lekkere aardappelpuree

met ketel-gestoofde rodekool, appel en nachtmerrie-nootmuskaat
Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

met rijst, paprika en kokosmelk
Familie-burgeravond: Italiaanse stijl veggie cheeseburger

Familie-burgeravond: Italiaanse stijl veggie cheeseburger

zelf samenstellen, samen genieten!
Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

met pinda's, regenboogkoolsla en salade
Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

met sinaasappelroomkaas, frisse salsa en sumak
Lugubere linguine met veggie vollemaan-gehaktballetjes

Lugubere linguine met veggie vollemaan-gehaktballetjes

met geroosterde-groentensaus en behekst basilicum
Stamppot met Amsterdamse Brandt & Levie-worst

Stamppot met Amsterdamse Brandt & Levie-worst

met uienchutney, tomaat en verse kruiden
Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

met spinazie en geroosterd amandelschaafsel