HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZalmfilet Met Witte En Groene Asperges En Bearnaisesaus
topBanner
Zalmfilet met witte en groene asperges en bearnaisesaus

Zalmfilet met witte en groene asperges en bearnaisesaus

met aardappelpuree, rauwe spinazie en verse dragon

Premium
Lees meer

Bearnaisesaus is afgeleid van hollandaisesaus en wordt op dezelfde methode bereid, namelijk met geklaarde boter en eigeel. Het verschil? Aan de bearnaise wordt dragon toegevoegd.

Allergenen :VisEiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Kruimige aardappelen

250 gram

Witte asperges

100 gram

Groene asperges

5 gram

Verse dragon

(Kan bevattenSelderij)

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

100 ml

Bearnaisesaus

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Extra vierge olijfolie

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)917 kcal
Energie (kJ)3837 kJ
Vetten68.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten41 g
waarvan suikers4.0 g
Vezels5 g
Eiwitten29 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Dunschiller
Bakplaat met bakpapier
Grote pan of aspergepan
Saladekom
Aardappelstamper
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Snijd het harde gedeelte (1 à 2 cm) aan de onderkant van de witte asperges af. Schil de witte asperges zorgvuldig met een dunschiller. De topjes schil je niet.

2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en bewaar afgedekt in de pan. Verwijder de onderste 2 cm van de groene asperges. Verdeel de groene asperges over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 10 - 15 minuten in de oven, of tot ze beetgaar zijn. Schep halverwege om.

3

Breng in een grote pan of aspergepan met deksel ruim gezouten water aan de kook voor de witte asperges. Zorg dat de asperges rechtop staan in de grote pan met deksel en kook ze in 7 - 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.

4

Ris de blaadjes dragon van de takjes en snijd fijn. Stamp de aardappelen tot een puree. Meng er 1 el roomboter per persoon, de dragon en een scheutje melk door. Breng op smaak met peper en zout. Meng de spinazie in een saladekom met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.

5

Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilet 2 - 3 minuten op de huid. Zet het vuur lager, draai de vis om en bak nog 1 - 2 minuten. Laat de zalmfilet rusten onder aluminiumfolie en verwarm ondertussen de bearnaisesaus in dezelfde pan.

6

Verspreid de spinazie over de borden en verdeel de witte en groene asperges erover. Leg de zalmfilet erop en serveer met de aardappelpuree en de bearnaisesaus.