Witte asperges in bearnaisesaus met ham en ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Witte asperges in bearnaisesaus met ham en ei

Witte asperges in bearnaisesaus met ham en ei

met aardappelpuree, sla en verse dragon

Met bijnamen als 'de koningin van de groente' en 'het witte goud' is deze seizoensgroente bij velen favoriet. De asperges in jouw box komen van eigen bodem, waar ze met liefde en passie worden gesorteerd en geschild met machines die draaien op zonne-energie.

Alleen verkrijgbaar in het seizoen, dus voeg deze groentefavoriet snel aan je box toe.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

250 gram

Witte asperges

2.5 gram

Verse dragon

20 gram

Rucola en veldsla

50 gram

Bearnaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 plak(ken)

Achterham

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2906 kJ
Energie (kcal)695 kcal
Vetten44.7 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten44.6 g
waarvan suikers4.2 g
Vezels11.2 g
Eiwitten26.5 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

•Dunschiller
•Pan met deksel
•Grote pan of aspergepan
•Aardappelstamper
•Saladekom
•Kleine steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en het ei. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden.

Aardappelen en ei koken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Voeg de laatste 7 minuten het ei toe aan de pan en kook ze hard. Haal het ei eerst voorzichtig uit de pan. Giet daarna de aardappelen af en houd afgedekt warm. Pel het ei en hak grof.

Witte asperges koken
3

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een grote pan of aspergepan met deksel voor de witte asperges. Kook de asperges, afgedekt, in 7 - 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout.

Aardappelpuree maken
4

Ris de dragonblaadjes van de takjes en snijd fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Meng er 1 el roomboter per persoon, de dragon en een scheutje melk door. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een saladekom de mix van rucola en veldsla met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.

Bearnaisesaus verwarmen
5

Verwarm ondertussen de bearnaisesaus in een kleine steelpan op middelmatig vuur.

Serveren
6

Verdeel de asperges over de borden. Beleg de asperges met de achterham en garneer met het ei. Serveer met de aardappelpuree, de sla en bearnaisesaus.