Witte asperges met ontbijtspek en gepocheerde eieren
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Witte asperges met ontbijtspek en gepocheerde eieren

Witte asperges met ontbijtspek en gepocheerde eieren

met aardappelen en peterselie-botersaus

Peterselie bevat veel verschillende voedingsstoffen, waaronder magnesium, calcium, kalium en vitamine A, K en C!

Labels:
Caloriebewust
•Familie
Allergenen :
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

250 gram

Witte asperges

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

Zelf toevoegen

25 gram

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Witte balsamicoazijn

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2763 kJ
Energie (kcal)660 kcal
Vetten39.5 g
waarvan verzadigd19.1 g
Koolhydraten47.1 g
waarvan suikers3.5 g
Vezels10.6 g
Eiwitten25.9 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

•Grote pan of aspergepan
•Pan met deksel
•Dunschiller
•Garde
•Grote pan
•Bord
•Schuimspaan
•Keukenpapier
•Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een grote pan of aspergepan voor de asperges. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen en halveer ze. Snijd grote aardappelen in kwarten. Kook de aardappelen, afgedekt, 15 - 20 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Asperges koken
2

Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden. Kook de asperges 12 - 15 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen.

Eieren pocheren
3

Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de wittewijnazijn toe aan het water zodra het kookt. Breek elk ei in een klein glas. Draai met een garde het water in de pan rond, zodat er een draaikolk in de pan ontstaat. Laat de eieren voorzichtig een voor een in het midden van de draaikolk vallen en zet het vuur laag.

Peterselie snijden
4

Kook tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Dit duurt ongeveer 2 - 3 minuten (zie Tip). Gebruik een schuimspaan om de eieren voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

Tip: Het eigeel blijft op deze manier vloeibaar. Heb je liever een iets steviger eigeel? Kook dan 1 minuut langer.

Spek bakken
5

Snijd het ontbijtspek in reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en verhit de roomboter. Voeg de peterselie en de witte balsamicoazijn toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en haal van het vuur wanneer de boter gesmolten is.

Serveren
6

Verdeel de asperges en de aardappelen over de borden. Leg de gepocheerde eieren op de asperges. Schenk de botersaus over de aardappelen en asperges. Garneer met het spek. 

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!