
Gemarineerde kipfilet in hollandaisesaus
met gebakken rozemarijnkrieltjes, gegrilde asperges en tomaat
PREMIUM
Wist je dat je krieltjes best mét schil eet? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.
Labels:
+ Gratis Storytel
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Eieren
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1 stuk(s)
Kipfilet
50 gram
Hollandaisesaus
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
125 gram
Groene asperges
0.17 zakje(s)
Gedroogde tijm
1 stuk(s)
Tomaat
0.17 zakje(s)
Gedroogde rozemarijn
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Diep bord
•Ovenschaal
•Koekenpan met deksel
•Steelpan
Instructies

1
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verwijder 1 – 2 cm van harde onderkant van de groene asperges. Snijd de tomaat in 8 partjes. Verdeel de groene asperges en tomaten over een ovenschaal, besprenkel met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl tijm en breng op smaak met peper en zout. Rooster vervolgens 18 minuten in de oven.
- Marineer ondertussen de kipfilet in een diep bord met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.

2
- Leg de gemarineerde kipfilet in een ovenschaal en zet deze bij de groenten in de oven. Bak de kip 8 - 10 minuten, of tot de kip gaar is.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
- Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 5 - 6 minuten.
- Haal het deksel van de pan en voeg 1/2 tl rozemarijn per persoon toe. Bak, onafgedekt, nog 5 minuten.

3
- Verhit de hollandaisesaus in een steelpan op laag vuur.
- Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
- Voeg de achtergebleven marinade uit de ovenschaal van de kip toe aan de hollandaisesaus.

4
- Verdeel de krieltjes met rozemarijn over de borden.
- Leg de asperges en tomaten erbij.
- Snijd de kipfilet in plakken en leg de plakken schuin over de asperges.
- Serveer met de hollandaisesaus.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!