Gemarineerde kipfilet in bearnaisesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gemarineerde kipfilet in bearnaisesaus

Gemarineerde kipfilet in bearnaisesaus

met gebakken rozemarijnkrieltjes, gegrilde asperges en tomaat

Je marineert de kipfilet in Siciliaanse kruidenmix. Dit geeft extra veel smaak aan dit makkelijk te bereiden luxe gerecht!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

50 gram

Bearnaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

125 gram

Groene asperges

0.17 zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Tomaat

0.17 zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)663 kcal
Energie (kJ)2772 kJ
Vetten38.1 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten42.1 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels8 g
Eiwitten37.7 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Diep bord
Ovenschaal
Koekenpan met deksel
Steelpan

Instructies

Groenten roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verwijder 1 – 2 cm van harde onderkant van de groene asperges. Snijd de tomaat in 8 partjes. Verdeel de groene asperges en tomaten over een ovenschaal, besprenkel met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl tijm en breng op smaak met peper en zout. Rooster vervolgens 18 minuten in de oven.
  • Marineer ondertussen de kipfilet in een diep bord met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.
Krieltjes bakken
2
  • Leg de gemarineerde kipfilet in een ovenschaal en zet deze bij de groenten in de oven. Bak de kip 8 - 10 minuten, of tot de kip gaar is.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 5 - 6 minuten.
  • Haal het deksel van de pan en voeg 1/2 tl rozemarijn per persoon toe. Bak, onafgedekt, nog 5 minuten.
Saus verhitten
3
  • Verhit de bearnaisesaus langzaam in een steelpan op laag vuur. Laat de saus niet koken.
  • Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
  • Voeg de achtergebleven marinade uit de ovenschaal van de kip toe aan de bearnaisesaus.
Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes met rozemarijn over de borden.
  • Leg de asperges en tomaten erbij.
  • Snijd de kipfilet in plakken en leg de plakken schuin over de asperges.
  • Serveer met de bearnaisesaus.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!