Skip to main content
Kip piccata met verse pappardelle en groene asperges
Kip piccata met verse pappardelle en groene asperges

Kip piccata met verse pappardelle en groene asperges

Een Italiaans gerecht met kappertjes, citroen en peterselie

4.2
(115)

Dit recept is geïnspireerd op het Italiaanse gerecht piccata al limone. Vanavond serveer je een variant met heerlijk malse kip. Ook schittert onze favoriete lentegroente, de asperge, in dit gerecht. Wist je dat de groene asperge zijn kleur krijgt door het zonlicht? Witte asperges groeien namelijk alleen onder de grond.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen:
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Knoflookteen

225 gram

Groene asperges

125 gram

Verse pappardelle

(Bevat: Ei, Gluten)

1 stuk(s)

Kipfilet

15 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

50 ml

Groentebouillon

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Bruine suiker

½ el

Olijfolie

1.5 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3577 kJ
Energie (kcal)855 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels10 g
Eiwitten47 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Grote kom
Pan met deksel
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Bakpapier
Hapjespan
Koekenpan
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in 2 pannen met deksel. Bereid de bouillon. Snipper de sjalot, snijd de bladpeterselie fijn en halveer de rode cherrytomaten. Pers de citroen uit. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de onderste 2 cm van de groene asperges. Kook de asperges 1 – 2 minuten in de ene pan en schep ze daarna in een grote kom gevuld met koud water.

Bakken en koken
2

Meng ondertussen de cherrytomaten met de zwarte balsamicoazijn, bruine suiker, knoflook en olijfolie in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout en bak de cherrytomaten 20 – 25 minuten in de oven. Kook ondertussen de pappardelle, afgedekt, 4 – 6 minuten in de andere pan. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Kip bereiden
3

Leg ondertussen een stuk bakpapier of vershoudfolie over de kipfilet en sla met een koekenpan de filet plat. Haal het papier of de folie weg en bestrooi de kipfilet met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 3 – 4 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie terwijl je verder gaat met de saus.

Saus maken
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een grill- of koekenpan en bak de groene asperges nog 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de hapjespan van de kip, zonder extra bakvet, op middelhoog vuur en bak de sjalot 1 – 2 minuten. Voeg 1/2 el citroensap per persoon, de bouillon en de kappertjes toe en laat 3 – 4 minuten zachtjes inkoken.

Mengen
5

Haal de hapjespan van het vuur en roer er 1/2 el roomboter per persoon door. Voeg de cherrytomaten en de helft van de bladpeterselie toe. Schep de pappardelle er voorzichtig doorheen en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pappardelle over de borden en leg de groene asperges ernaast. Leg de kipfilet op de pappardelle en garneer met de overige bladpeterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders