Luxe salade met kipfilet, groene asperges en chorizo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe salade met kipfilet, groene asperges en chorizo

Luxe salade met kipfilet, groene asperges en chorizo

met zelfgemaakte croutons en basilicumdressing

Wist je dat groene asperges hun kleur te danken hebben aan het feit dat ze boven de grond groeien? Witte asperges groeien onder de grond en zijn daarom kleurloos.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

15 ml

Basilicumcrème

25 gram

Chorizoblokjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wit tarwebroodje

125 gram

Groene asperges

65 gram

Krulandijvie

65 gram

Rode cherrytomaten

5 gram

Vers basilicum

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)805 kcal
Energie (kJ)3369 kJ
Vetten59 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten25 g
waarvan suikers6 g
Vezels4.5 g
Eiwitten41 g
Zout3 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Koekenpan
Rasp
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Kip bakken
1

Snijd de kipfilet langs de zijkant open, zodat je hem open kunt klappen. Besprenkel de binnenkant met enkele druppels basilicumcrème en vouw dicht. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 5 – 6 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak de chorizo de laatste 3 minuten mee. Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar de chorizo apart.

Croutons maken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het tarwebroodje in blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Voeg de blokjes brood toe en bak in ongeveer 5 minuten tot goudbruine croutons. Roer regelmatig zodat de croutons niet aanbranden. Haal uit de pan en bewaar apart.

Asperges bakken
3

Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges af. Zet de koekenpan van de croutons terug op middelhoog vuur en verhit 1/2 el roomboter per persoon. Roerbak de overige knoflook en de groene asperges 6 - 8 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
4

Snijd de krulandijvie in repen. Halveer de rode cherrytomaten. Haal de blaadjes van het basilicum en hak ze grof. Rasp de parmigiano reggiano grof. Meng in een saladekom: de krulandijvie, de rode cherrytomaten, de croutons en de helft van het basilicum.

Dressing maken
5

Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige basilicumcrème en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Snijd de kipfilet in repen.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en verdeel de groene asperges erover. Garneer met de dressing en de parmigiano reggiano. Strooi de chorizo en het overige basilicum over het geheel en leg de gesneden kipfilet in het midden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.