HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKoolrabistamppot Met Gerookte Kip
topBanner
Koolrabistamppot met gerookte kip

Koolrabistamppot met gerookte kip

Met appel en romige saus van geitenkaas

Lees meer

Winter en stamppot horen bij elkaar en om ervoor te zorgen dat je niet de hele winter dezelfde stamppotjes eet, zorgen wij voor variatie! Koolrabi heeft een licht pittige smaak met een zoete noot. Meer weten over deze knol? Bekijk onze blog.

Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

400 gram

Koolrabi

1 stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Sjalot

160 gram

Gerookte kipfilet

15 gram

Hazelnoten

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

50 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1.5 el

Bloem

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

1 el

Mosterd

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)607 kcal
Vetten19.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels13 g
Eiwitten34 g
Zout3.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Aluminiumfolie
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon. Schil de aardappelen (melody) of was ze grondig en snijd in stukken van 1 – 2 cm. Weeg per persoon 200 gram van de koolrabi af. Schil de koolrabi, snijd in plakken en vervolgens in stukken van 1 – 2 cm. Snijd de appel (jonagold) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de sjalot.

2

Zorg dat de aardappelen en koolrabi net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook 12 – 15 minuten, of totdat ze gaar zijn. Giet daarna af, bewaar een beetje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verpak ondertussen de gerookte kipfilet in aluminiumfolie en verwarm 10 minuten in de oven. Hak de hazelnoten grof en bewaar apart.

4

Verhit de roomboter in de koekenpan en fruit de sjalot 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend 2 minuten. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon en roer de saus glad. Voeg de geitenkaas toe, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.

5

Stamp de aardappelen en koolrabi met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een klein scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd en de appel toe, schep door en breng op smaak met peper en zout.

6

Haal de kipfilet uit het aluminiumfolie en snijd in dunne plakken. Verdeel de koolrabistamppot over de borden, schenk de geitenkaas-saus erover en leg de kipfilet erop. Bestrooi met de hazelnoten.