HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMaaltijdsalade Met Bulgur En Halloumi
topBanner
Maaltijdsalade met bulgur en halloumi

Maaltijdsalade met bulgur en halloumi

met koolrabi en aardbeiendressing

Lees meer

.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Koolrabi

1 stuk(s)

Rode ui

85 gram

Volkoren bulgur

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

2 bakje(s)

Aardbeienjam

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

200 gram

Halloumi

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Groentebouillon

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3569 kJ
Energie (kcal)853 kcal
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels15 g
Eiwitten38 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Sieve
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Keukenpapier
Grillpan of koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Schil de koolrabi en snijd de koolrabi in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Snipper de rode ui.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de bulgur toe. Kook de bulgur, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar. Giet af in een zeef en laat uitstomen. De bulgur mag afkoelen.

3

Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de koolrabi 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Blus af met een scheutje water, dek af en laat 15 - 17 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel meer water toe wanneer de koolrabi droog kookt. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

4

Meng in een kleine kom de zwarte balsamicoazijn, aardbeienjam, extra vierge olijfolie, peper en zout tot een dressing.Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Snijd de halloumi in dunne plakken en dep droog met keukenpapier.Verhit de olijfolie in een grill- of koekenpan en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot de halloumi goudbruin begint te worden.

6

Meng de bulgur, veldsla, rode ui en koolrabi met de helft van de dressing. Schep de salade op de borden en leg de halloumi erop. Besprenkel met de overige dressing en garneer met pompoenpitten.