Maaltijdsalade met bulgur en halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Maaltijdsalade met bulgur en halloumi

Maaltijdsalade met bulgur en halloumi

met koolrabi en aardbeiendressing

Bulgur heeft een lichte hazelnootsmaak. De combinatie met de zoute halloumi en zoete salade maakt dit gerecht een feestje voor je smaakpapillen.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Koolrabi

½ stuk(s)

Ui

40 gram

Bulgur

15 gram

Aardbeiensaus

10 gram

Pompoenpitten

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)794 kcal
Energie (kJ)3322 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers16 g
Vezels9.4 g
Eiwitten39 g
Zout5 g

Benodigdheden

Sieve
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Grillpan of koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Schil de koolrabi en snijd de koolrabi in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Snipper de rode ui.

Tip: Wist je dat 1 koolrabi bijna net zo veel calcium bevat als 1 beker melk? Daarnaast zit er in 1 koolrabi meer vitamine C dan de ADH, en 25% van je dagelijkse behoefte aan vezels

Bulgur bereiden
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de bulgur toe. Kook de bulgur, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar. Giet af in een zeef en laat uitstomen. De bulgur mag afkoelen.

Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan maar 1/4 bouillonblokje per persoon en 75 gram halloumi. De rest kun je de volgende dag bakken voor op een broodje pesto-halloumi-tomaat.

Koolrabi garen
3

Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de koolrabi 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Blus af met een scheutje water, dek af en laat 15 - 17 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel meer water toe als de koolrabi droog kookt. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Bak de rode ui dan mee met de koolrabi.

Dressing maken
4

Meng in een kleine kom de zwarte balsamicoazijn, aardbeienjam en extra vierge olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Halloumi bakken
5

Snijd de halloumi in dunne plakken en dep droog met keukenpapier. Verhit een grill- of koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur en bak de halloumi 2 - 3 minuten per kant. De halloumi is klaar als hij mooi goudbruin is.

Tip: Halloumi kun je het best vlak voor serveren bakken, anders wordt hij taai. Gebruik voor het bakken een pan met een goede aanbaklaag.

Serveren
6

Meng de bulgur, veldsla, rode ui en koolrabi met de helft van de dressing. Schep de salade op de borden en leg de halloumi erop. Besprenkel met de overige dressing en garneer met pompoenpitten.

Tip: Zorg dat de bulgur goed is afgekoeld vóór je hem mengt met de sla: als de bulgur nog te warm is, slinkt de veldsla.