Bulgur heeft een lichte hazelnootsmaak. De combinatie met de zoute halloumi en zoete salade maakt dit gerecht een feestje voor je smaakpapillen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
500 gram
Koolrabi
1 stuk(s)
Rode ui
85 gram
Bulgur
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)2 kuipje(s)
Aardbeienjam
(Kan bevattenNoten, Pinda's, Melk (inclusief lactose))20 gram
Pompoenpitten
(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)200 gram
Halloumi
(BevatMelk (inclusief lactose))40 gram
Veldsla
1 stuk(s)
Groentebouillonblokje
1.5 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))3 el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
Peper en zout
Schil de koolrabi en snijd de koolrabi in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Snipper de rode ui.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de bulgur toe. Kook de bulgur, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar. Giet af in een zeef en laat uitstomen. De bulgur mag afkoelen.
Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de koolrabi 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Blus af met een scheutje water, dek af en laat 15 - 17 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel meer water toe als de koolrabi droog kookt. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kleine kom de zwarte balsamicoazijn, aardbeienjam en extra vierge olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de halloumi in dunne plakken en dep droog met keukenpapier. Verhit een grill- of koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur en bak de halloumi 2 - 3 minuten per kant. De halloumi is klaar als hij mooi goudbruin is.
Meng de bulgur, veldsla, rode ui en koolrabi met de helft van de dressing. Schep de salade op de borden en leg de halloumi erop. Besprenkel met de overige dressing en garneer met pompoenpitten.