HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLauwwarme Koolrabi Salade Met Kippendij
topBanner
Lauwwarme koolrabi salade met kippendij

Lauwwarme koolrabi salade met kippendij

met knoflook-gemberparelcouscous, koriander en amandelen

Lees meer

Koolrabi geeft een frisse en knapperige draai aan dit gerecht. Deze relatief onbekende groente groeit boven de grond en bevat onder andere calcium en vitamine C.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenNotenPinda'sMelkSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

1 stuk(s)

Koolrabi

6 stuk(s)

Bosui

2 stuk(s)

Kippendijfilet

1 stuk(s)

Handsinaasappel

10 gram

Verse koriander

20 gram

Gebrande en gezouten amandelen

(BevatNoten, Pinda'sKan bevattenSesam)

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk)

400 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3175 kJ
Energie (kcal)759 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels10 g
Eiwitten35 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Kom
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Verhit 1/2 el roomboter in een pan met deksel. Bak de helft van de knoflook, de helft van de gember en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.

2

Voeg de parelcouscous toe en bak 1 minuut. Voeg de bouillon toe en laat de parelcouscous 12 – 14 minuten zachtjes koken. Meng in een kom de sojasaus, de helft van de sesamolie en 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Voeg de kippendij toe aan de kom en roer goed. Laat staan tot gebruik. Rasp de koolrabi met een grove rasp. Snijd de sinaasappel in blokjes.

3

Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Bak de kippendij in 4 – 6 minuten rondom bruin. Snijd de koriander grof. Hak de amandelen grof. Meng in een saladekom de overige sesamolie, knoflook en gember met per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1/2 tl honing, peper en zout.

4

Meng de koolrabi, de sinaasappel en de verse koriander door de dressing in de saladekom. Verdeel de parelcouscous over de borden. Schep de salade erop. Verdeel de kippendij over de borden. Garneer met de amandelen en het groene deel van de bosui. Meng alles door elkaar zodat de smaken goed verdeeld zijn.