Lauwwarme koolrabi salade met kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lauwwarme koolrabi salade met kippendij

Lauwwarme koolrabi salade met kippendij

met knoflook-gemberparelcouscous, koriander en amandelen

Koolrabi geeft een frisse en knapperige draai aan dit gerecht. Deze relatief onbekende groente groeit boven de grond en bevat onder andere calcium en vitamine C.

Allergenen :
Tarwe
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Koolrabi

2 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Kippendijfilet

½ stuk(s)

Handsinaasappel

5 gram

Verse koriander

10 gram

Gezouten amandelen

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ tl

Honing

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

200 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)759 kcal
Energie (kJ)3175 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers14 g
Vezels10.4 g
Eiwitten35 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Verhit 1/2 el roomboter in een pan met deksel. Bak de helft van de knoflook, de helft van de gember en het witte gedeelte van de bosui 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.

Parelcouscous koken
2

Voeg de parelcouscous toe en bak 1 minuut. Voeg de bouillon toe en laat de parelcouscous 12 – 14 minuten zachtjes koken. Meng in een kom de sojasaus, de helft van de sesamolie en 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Voeg de kippendij toe aan de kom en roer goed. Laat staan tot gebruik. Rasp de koolrabi met een grove rasp. Snijd de sinaasappel in blokjes.

Tip: Voeg wat extra water toe als de parelcouscous te snel droog kookt.

Bakken
3

Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Bak de kippendij in 4 – 6 minuten rondom bruin. Snijd de koriander grof. Hak de amandelen grof. Meng in een saladekom de overige sesamolie, knoflook en gember met per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1/2 tl honing, peper en zout.

Serveren
4

Meng de koolrabi, de sinaasappel en de verse koriander door de dressing in de saladekom. Verdeel de parelcouscous over de borden. Schep de salade erop. Verdeel de kippendij over de borden. Garneer met de amandelen en het groene deel van de bosui. Meng alles door elkaar zodat de smaken goed verdeeld zijn.