topBanner
Couscous met kipgyros, koolrabi en frisse labne

Couscous met kipgyros, koolrabi en frisse labne

Lees meer

Vandaag ga je met koolrabi koken. Dit is een groente met een lichtzoete koolsmaak, die je ook rauw kunt eten in een salade of op brood. In dit recept ga je de koolrabi met paprika bakken, waardoor de structuur zachter wordt en de smaak milder.

Labels:Eten binnen 3 dagenOriginal
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Koolrabi

1 stuk(s)

Gele paprika

⅔ stuk(s)

Limoen

170 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

220 gram

Kipgyros

12 leaves

Verse munt

4 el

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3213 kJ
Energie (kcal)768 kcal
Vetten35.0 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels14 g
Eiwitten38 g
Zout2.5 g
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Breng de bouillon aan de kook voor de couscous. Snipper de rode ui. Snijd de koolrabi in blokjes van ½ cm. Snijd de paprika in blokjes. Was de limoen grondig. Rasp de schil met een fijne rasp en pers de limoen uit.

2

Meng de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

3

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de ui en koolrabi 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en bak 10 - 12 minuten, afgedekt, op middellaag vuur. Voeg halverwege de paprika en ½ el limoenrasp per persoon toe.

4

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en bak de kipgyros 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

5

Hak ondertussen de munt fijn. Maak in een kom een saus van de labne, 1 tl limoensap per persoon en de helft van de munt. Breng op smaak met peper en zout. Maak de couscous los met een vork en voeg samen met de groenten toe aan de kipgyros. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie en ½ el limoensap.

6

Verdeel de couscous over de borden. Garneer met de labne en overige munt. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en eventueel het overgebleven limoenrasp naar smaak.