HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpinazie Koolrabistamppot Met Tijmkip
topBanner
Spinazie-koolrabistamppot met tijmkip

Spinazie-koolrabistamppot met tijmkip

Met aardappel en geroosterd amandelschaafsel

Lees meer

Deze stamppot bevat lekker veel groenten, die samen een spannende smaakcombinatie vormen: bitter, zoet en een klein beetje pittig. De gebakken amandelen geven het gerecht net die extra bite en de kip met citroentijm maakt het lekker zomers.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagenOriginalFamilie
Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Kruimige aardappelen

300 gram

Koolrabi

10 bosje(s)

Verse citroentijm

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Kipfilet

15 gram

Amandelschaafsel

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1000 ml

Groentebouillon

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2577 kJ
Energie (kcal)616 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers4.3 g
Vezels10 g
Eiwitten36 g
Zout1.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Was of schil de aardappelen (Frieslander) grondig en snijd in grove stukken. Schil de koolrabi en snijd deze ook in grove stukken. Ris de blaadjes van de takjes citroentijm. Wrijf de kipfilet in met de olijfolie en de tijmblaadjes en breng op smaak met peper en zout. Laat de kipfilet minimaal 5 minuten marineren.

2

Bereid ondertussen de bouillon in een pan met deksel voor de aardappelen en de koolrabi. Voeg de aardappelen en de koolrabi toe en kook, afgedekt, in 13 – 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een beetje van de bouillon en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel, zonder olie, goudbruin. Let goed op, het kan snel verbranden. Haal uit de pan en bewaar apart ter garnering van de stamppot.

4

Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de gemarineerde kipfilet 2 – 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 – 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is (zie tip).

5

Stamp de aardappelen en koolrabi fijn met een aardappelstamper en voeg de melk en een beetje van de achtergehouden bouillon toe om het smeuïg te maken. Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan. Roer door tot de spinazie grotendeels is geslonken en breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de stamppot met de tijmkip en garneer met het geroosterde amandelschaafsel.