HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Pesto En Prei
topBanner
Orzo met pesto en prei

Orzo met pesto en prei

Met venkel en provolone

Lees meer

Orzo betekent gerst in het Italiaans, het ziet er namelijk uit als een gerstekorrel, maar het is eigenlijk een gedroogde pastasoort. Deze pasta in vermomming leent zich uitstekend voor risotto, ook wel "orzotto" genoemd. Door de provolone - een half-harde Italiaanse kneedkaas van koemelk - wordt het geheel extra romig. Dit gerecht is lekker vullend, dus neem er - net als de Italianen - de tijd voor.

Labels:Veggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Venkel

200 gram

Prei

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

80 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

50 gram

Provolonevlokken

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2950 kJ
Energie (kcal)705 kcal
Vetten34.0 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels10 g
Eiwitten21 g
Zout3.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Bewaar het eventuele venkelloof apart. Snijd de prei in dunne ringen.

2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur.

3

Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

4

Verhit ondertussen het grootste deel van de pesto in een wok of hapjespan met deksel en bak hierin de venkel en prei 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 8 minuten op middellaag vuur. Schep tussendoor om.

5

Voeg de helft van de provolone toe aan de orzo en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de orzo en de groenten over de borden en bestrooi met de overige provolone. Garneer met de rest van de pesto en het eventueel achtergehouden venkelloof.