topBanner
Hele zeebaars met friszure venkelsalade

Hele zeebaars met friszure venkelsalade

Barbecue-recept: te bereiden op de barbecue, maar ook in de keuken

Premium
Lees meer

NIEUW! Ontdek elke maand een nieuw thema met de lekkerste recepten. In juli staat de barbecue centraal. Geniet optimaal van de lange zomeravonden met elke week een speciaal barbecue-recept. Regen op komst? Dan kun je dit recept ook gewoon in de keuken bereiden. Vandaag staat er een hele vis op het menu. Dat klinkt misschien spannend, maar de zeebaars wordt geleverd zonder kop en staart en de bereiding is heel eenvoudig. Bij de vis krijg je een aluminium bakje dat je zó in de oven schuift of op het barbecuerooster zet. Het visvlees van de zeebaars heeft een fijne structuur en een milde smaak. Door citroen en knoflook bij de vis te leggen, wordt hij extra smaakvol.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Melk (inclusief lactose)NotenVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Citroen

400 gram

Vastkokende aardappelen

50 gram

Paprikapesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

2 stuk(s)

Zeebaarsfilet met huid

(BevatVis)

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Mini-romatomaten

40 gram

Kappertjes

10 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

4 el

Witte balsamicoazijn

4 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2661 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers22.2 g
Vezels10 g
Eiwitten42 g
Zout1.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Aluminiumfolie
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes. Snijd het eventuele venkelloof fijn. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in plakken. Meng in een saladekom de venkel met de suiker, het citroensap en de witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en laat (zo lang mogelijk) intrekken.

2

Was en schil de aardappelen. Snijd in schijfjes van ongeveer 1/2 cm dik. Scheur per persoon een stuk aluminiumfolie van ongeveer 30 bij 30 cm af. Leg de aardappelschijfjes in het midden van het aluminiumfolie en verdeel de paprikapesto erover. Breng op smaak met peper en zout, vouw het pakketje goed dicht en bak 30 - 40 minuten in de oven.

3

Pers de knoflook of snijd fijn. Leg de zeebaars in het meegeleverde ovenschaaltje. Smeer de zeebaars in met de olijfolie en breng op smaak met ruim peper en zout.

4

Leg de knoflook, citroenplakjes en mini-romatomaatjes bij de zeebaars. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot de zeebaars gaar is.

5

Voeg de helft van de kappertjes toe aan de venkelsalade. Scheur het basilicum klein.

6

Leg de aardappelpakketjes op de borden en zet de bakjes met zeebaars erbij. Garneer de zeebaars met de overige kappertjes en het verse basilicum. Serveer met de venkelsalade.