Hele zeebaars met friszure venkelsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hele zeebaars met friszure venkelsalade

Hele zeebaars met friszure venkelsalade

Barbecue-recept: te bereiden op de barbecue, maar ook in de keuken

NIEUW! Ontdek elke maand een nieuw thema met de lekkerste recepten. In juli staat de barbecue centraal. Geniet optimaal van de lange zomeravonden met elke week een speciaal barbecue-recept. Regen op komst? Dan kun je dit recept ook gewoon in de keuken bereiden. Vandaag staat er een hele vis op het menu. Dat klinkt misschien spannend, maar de zeebaars wordt geleverd zonder kop en staart en de bereiding is heel eenvoudig. Bij de vis krijg je een aluminium bakje dat je zó in de oven schuift of op het barbecuerooster zet. Het visvlees van de zeebaars heeft een fijne structuur en een milde smaak. Door citroen en knoflook bij de vis te leggen, wordt hij extra smaakvol.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Noten
Vis
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Citroen

200 gram

Vastkokende aardappelen

25 gram

Paprikapesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

1 stuk(s)

Zeebaarsfilet met huid

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Mini-romatomaten

20 gram

Kappertjes

5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Witte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2661 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers22.2 g
Vezels10 g
Eiwitten42 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Saladekom
Aluminiumfolie

Instructies

Venkelsalade maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes. Snijd het eventuele venkelloof fijn. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in plakken. Meng in een saladekom de venkel met de suiker, het citroensap en de witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en laat (zo lang mogelijk) intrekken.

Aardappel bereiden
2

Was en schil de aardappelen. Snijd in schijfjes van ongeveer 1/2 cm dik. Scheur per persoon een stuk aluminiumfolie van ongeveer 30 bij 30 cm af. Leg de aardappelschijfjes in het midden van het aluminiumfolie en verdeel de paprikapesto erover. Breng op smaak met peper en zout, vouw het pakketje goed dicht en bak 30 - 40 minuten in de oven.

Zeebaars voorbereiden
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Leg de zeebaars in het meegeleverde ovenschaaltje. Smeer de zeebaars in met de olijfolie en breng op smaak met ruim peper en zout.

Zeebaars bakken
4

Leg de knoflook, citroenplakjes en mini-romatomaatjes bij de zeebaars. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot de zeebaars gaar is.

Mengen en scheuren
5

Voeg de helft van de kappertjes toe aan de venkelsalade. Scheur het basilicum klein.

Serveren
6

Leg de aardappelpakketjes op de borden en zet de bakjes met zeebaars erbij. Garneer de zeebaars met de overige kappertjes en het verse basilicum. Serveer met de venkelsalade.