topBanner
Appel-venkelsalade met feta, verse munt en aardappelen

Appel-venkelsalade met feta, verse munt en aardappelen

Met een romige yoghurtdressing

Lees meer

De herfst heeft zijn intrede gedaan en daarom staat er een salade met Hollandse appels op het menu. De gebakken aardappeltjes zorgen voor een lekkere bite en vergeet niet wat ze zeggen: an apple a day keeps a docter away! Lees alles over onze favoriete appels op het blog.

Labels:Bron van vezelsKindvriendelijkLekker snelVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Aardappelen

20 gram

Zonnebloempitten

⅖ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Appel

⅖ stuk(s)

Krulandijvie

6 leaves

Verse munt

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 el

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2665.208 kJ
Energie (kcal)637 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels10 g
Eiwitten17 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Koekenpan
Kleine kom
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Schil of was de aardappelen (annabelle) grondig en snijd in parten.

2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor regelmatig om. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin.

4

Pers het sap van de citroen uit. Halveer de venkel, verwijder de harde ken en snijd de venkel in flinterdunne plakjes. Snijd de appel (elstar) in kwarten en vervolgens in plakjes. Besprenkel de venkel en appel met ½ tl. Citroensap per persoon. Snijd de romainesla in repen. Snijd of hak de munt fijn.

5

Meng in een saladekom de venkel, appel, sla en de helft van de munt. Verkruimel de feta boven de saladekom. Maak een dressing van de Turkse yoghurt, 1 tl citroensap per persoon, extra vierge olijfolie, honing, peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom.

6

Verdeel de salade en de gebakken aardappeltjes over de borden. Garneer met de overige munt en verdeel de zonnebloempitten over het gerecht.