topBanner
Vispakketje met venkel, sperziebonen en gebakken krieltjes

Vispakketje met venkel, sperziebonen en gebakken krieltjes

Je stoomt de heekfilet in de oven

Lees meer

Je gebruikt heekfilet, afkomstig uit de Noordzee, voor het maken van een vispakketje. “Dit is mijn favoriete manier om vis te bereiden. Zo makkelijk en heel smaakvol!” riep Maartje toen ze ontdekte dat dit gerecht op het HelloFresh-menu is komen te staan. De vis krijgt een lichtkruidige smaak door de krulpeterselie.

Labels:Bron van eiwitten
Allergenen :Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Venkel

200 gram

Sperziebonen

4 takje(s)

Verse krulpeterselie

2 stuk(s)

Heekfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2150.576 kJ
Energie (kcal)514 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels10 g
Eiwitten27 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was de krieltjes grondig en snijd in parten. Verhit ⅓ van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 20 – 25 minuten op middelmatig vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 15 minuten de deksel van de pan.

3

Snijd ondertussen de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen doormidden. Hak de krulpeterselie fijn.

4

Verhit ⅓ deel van de olijfolie in een andere wok of hapjespan en bak de venkel en sperziebonen 8 minuten op middelmatig vuur.

5

Gebruik 1 vel aluminiumfolie per persoon en verdeel hier de de groenten over. Leg daar bovenop de heekfilet en de helft van de krulpeterselie. Besprenkel met de overige olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht (zie tip) en bak 15 minuten in de oven.

6

Verdeel de krieltjes over de borden en serveer met het vispakketje. Garneer het gerecht met de overige krulpeterselie.