HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKabeljauw Uit De Oven Met Venkel
topBanner
Kabeljauw uit de oven met venkel

Kabeljauw uit de oven met venkel

met orzo, gepofte cherrytomaten en krokant ontbijtspek

Lees meer

Wist je dat kabeljauw in zoutwater zwemt en behoort tot de magere vissoorten? Deze filet is laag in vet en hoog in eiwit!

Labels:Philips Airfryer
Allergenen :VisGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Venkel

125 gram

Rode cherrytomaten

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

50 gram

Ontbijtspek

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

5 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3381 kJ
Energie (kcal)808 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels8 g
Eiwitten35 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Ovenschaal
Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Breng een laagje water in een pan met deksel aan de kook voor de venkel. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine plakjes. Kook de venkel 5 minuten in de pan met deksel. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de bladpeterselie fijn. Snipper de rode ui. Pers de knoflookteen of snijd fijn.

2

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Voeg de cherrytomaten, kabeljauw, venkel en verse bladpeterselie toe aan de ovenschaal. Meng met 2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de kabeljauw 15 - 18 minuten in de oven.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Blus de orzo af met 1/2 el witte balsamicoazijn en voeg de bouillon toe. Kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te vroeg droogkookt.

4

Verdeel de plakjes ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier. Bak de laatste 6 - 8 minuten mee met de kabeljauw in de oven tot ze krokant zijn. Laat uitdruipen en afkoelen op keukenpapier, en verkruimel het ontbijtspek.

5

Haal de groenten en kruiden uit de ovenschaal en meng samen met de helft van het ontbijtspek door de orzo. Voeg per persoon 1 el bakvocht uit de ovenschaal toe. Meng goed door elkaar. Voeg eventueel extra overgebleven bakvocht toe naar smaak.

6

Verdeel de orzo over de borden en serveer de kabeljauw erop. Garneer met het overige ontbijtspek.